fb
Damespraatjes Damespraatjes

Yasmin: ‘Mijn vriend werkte na de geboorte van onze eerste gewoon alle dagen door’

na de geboorte

Ze is uitgeput maar dolgelukkig met de geboorte van haar dochtertje Belinay. “Bel is nu vier weken en ik ben nog aan het bijkomen van de bevalling. Ik had op de steun van mijn vriend gehoopt na de geboorte, maar hij is eigen baas en heeft alle dagen gewoon doorgewerkt terwijl ik het soms echt niet trok.”

Je kunt je op je van alles voorbereiden maar niet op het moederschap. Yasmin las tijdens haar zwangerschap alles wat los en vast zat over wat haar te wachten stond als kersverse moeder. “Ja joh, ik kocht elk tijdschrift, las er van alles over op internet en leende stapels boeken uit de bibliotheek. En dan is het zover, dan beval je en daarna is alles anders en niet te vergelijken met wat je er over las.” Al tijdens haar zwangerschap deelde haar vriend, de vader van hun dochter mee dat hij gewoon zou blijven doorwerken als ze na de bevalling uit het ziekenhuis zou komen.

Hij bleef klussen aannemen

“Brent is vorig jaar gestart met een eigen bouwbedrijf en hij heeft het kneiterdruk. Dat is heel fijn natuurlijk want we kunnen het geld goed gebruiken, helemaal met de komst van ons kleintje. Alleen al de kinderkamer en alles wat we nodig hadden voor Belinay, kostte veel geld. Doordat Brent veel opdrachten kreeg en veel kon werken, konden we alles kopen wat we wilden hebben.” Vervelend vond Yasmin wel dat Brent bleef herhalen dat hij geen vrij kon nemen als zij met Belinay uit het ziekenhuis kwam. “Ik wist van tevoren dat de bevalling in het ziekenhuis zou plaatsvinden en had daar vrede mee. Dat Brent steeds maar zei dat hij gewoon klussen bleef aannemen, drong niet zo goed tot me door.”

Ach, hij verandert wel na de geboorte

Naast dat het niet zo goed doordrong, dacht Yasmin ook dat Brent van gedachte zou veranderen als hij zij kleine meisje eenmaal in zijn armen had. “Nou, dat was dus niet zo. Brent was bij de bevalling maar checkte toen ook regelmatig zijn zakelijke telefoon. Ik moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven met Belinay en op de dag dat we naar huis mochten, haalde Brent ons op, gaf de kraamhulp Sasja een hand en excuseerde zich dat-ie weer aan de slag moest. Ik voelde me zo verdrietig en werd heel goed opgevangen door Sasja. Zij was zo lief voor mij en Bel en dat had ik echt nodig. Wel zei zij dat het ook voor Brent belangrijk is te hechten met Belinay en dat dat vooral in de eerste levensweken plaatsvindt.”

Ik had hem nodig

Na een week vertrekt kraamhulp Sasja en is Yasmin alleen met haar dochtertje. “Ik vroeg Brent of hij dan misschien één of twee dagen bij me kon zijn, maar dat ging niet. Hij had het druk en werkte bij tamelijk veeleisende klanten. Ik merkte dat de druk hoog was en dat hij last van stress had. Ik zag dat hij hard werkte om voor zijn gezinnetje te kunnen zorgen en wilde om die reden niet steeds zeuren of hij niet een paar dagen bij mij kon zijn. Maar ik had hem nodig. Of liever gezegd: wij hadden hem nodig. De roze wolk waar ik zoveel over had gelezen, kon ik niet vinden en ik voelde me vaak somber en neerslachtig. Had het gevoel dat ik alleen niet goed voor Belinay kon zorgen.”

Er moet toch brood op de plank

Als kraamvisite kwam, probeerde Yasmin de schijn op te houden maar steevast kwam de vraag waar Brent was en of hij wel goed voor haar zorgde. “Ik aarzelde geen moment en verdedigde Brent, zei dat hij onwijs druk was met zijn bedrijf dat hartstikke goed liep. Ik wilde dat vrienden en familie zagen dat ik trots op mijn vriend was en dat Brent het goed deed. Maar mijn beste vriendin had het in de gaten en bleef maar doorvragen. Hoewel ik op het punt stond te breken, hield ik mijn rug recht. Ik wil Brent niet afvallen. Ik zie zijn worsteling. Hij is volgens mij echt wel het liefste bij ons, maar ja, ik heb zelf geen inkomen en er moet hoe dan ook brood op de plank komen. En een baby’tje kost nou eenmaal veel geld.”

Wat vind jij? Moet Yasmin blij zijn met zo’n hardwerkende man of is het terecht dat ze vraagt of hij wat vaker bij haar en Belinay kan zijn na de geboorte? Wat raad jij Yasmin aan? Praat mee in de comments onder het artikel.

Foto door RDNE Stock project via Pexels

Emma geniet alleen met wijn van vakantie: “Eerst een slok, dan ontspannen”

alleen met wijn ontspannen

Voor het eerst gingen Emma en haar vriend Kas met hun gezin op vliegvakantie. “De kindjes zijn anderhalf en drie; we besloten het dus zo makkelijk mogelijk te maken. We kozen voor een zonzekere bestemming en gingen voor een all-inclusive hotel. Zo hoefden we zo min mogelijk zelf te doen en konden we optimaal genieten aan het zwembad”, vertelt Emma. “Helaas viel dat ‘zo min mogelijk doen’ behoorlijk tegen. Voor mijn gevoel was ik daar drukker dan thuis en bleef de gewenste ontspanning uit. Pas na een paar glazen wijn bij de lunch voelde ik me ontspannen. En stiekem schaam ik me daar enorm voor…… Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Wat vervelend dat jullie geen geld hebben zodat hij een paar dagen vrij kon nemen rond de geboorte van jullie kind. Geen enkele vorm van buffer dan?

Reageer ook