fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mysterie rondom de bedenker van Bitcoin

Dat veel mensen Bitcoin mysterieus vinden is geen verrassing. Dit komt echter niet alleen door de techniek die hier aan ten grondslag ligt. Het komt namelijk ook door het feit dat de bedenker van Bitcoin niet bekend is. Hoe zit dit dan precies? En wie zou de uitvinder van Bitcoin kunnen zijn? Om hierachter te komen is het handig om even snel door te lezen, we laten het je vandaag namelijk allemaal zien!

Maak kennis met Satoshi Nakamoto 

Het enige wat we weten over de bedenker van Bitcoin is dat hij het project heeft gepubliceerd onder de naam Satoshi Nakamoto. De naam Satoshi Nakamoto is een alias die gebruikt wordt door de persoon of entiteit die Bitcoin heeft gemaakt om hun ware identiteit te verbergen. Hij beweert Japans te zijn, geboren op 5 april 1975 en woonachtig in Japan. 

Echter betwijfeld men dit vanwege zijn beheersing van de Engelse taal op moedertaalniveau en zijn voorkeur voor werktijden die meer overeenkomen met de Amerikaanse tijdzone dan met die van Azië. Satoshi is de naam van een Japanse jongen die “één met wijze voorouders” betekent. De bedenker wordt verondersteld mannelijk te zijn, maar het zou ook maar eens een vrouw kunnen zijn. Dit draagt natuurlijk nog veel meer bij aan het mysterie rondom dit bekende project. 

De oplossing voor het financiële systeem

Nakamoto was de eerste die het probleem van de dubbele bestedingen oploste voor een gedecentraliseerde digitale munt. Hij heeft dus een project gecreëerd wat de wereld nog nooit eerder heeft gezien: Bitcoin. In oktober 2008 publiceerde Satoshi de originele whitepaper, waarin hij zijn blauwdruk voor een “A Peer-to-Peer Electronic Cash System” beschreef.

In januari 2009 bracht hij versie 0.1 van de broncode uit en lanceerde hij de cryptocurrency door het genesis blok te ontginnen. De oprichter bleef nog ongeveer anderhalf jaar aan het software project werken voordat hij zich losmaakte van de ontwikkeling.

Ideaal handelsmiddel

Omdat er een maximaal aantal bitcoins is en er niet meer bitcoins kunnen wordeautomatn gegenereerd, is het een ideaal middel om te handelen. Net zoals bij fiat munten (euro, dollar) wordt er ontzettend veel gehandeld op exchanges met cryptovaluta. Door te speculeren of de prijs hoger of lager zal zijn, kunnen handelaren hierop inspelen. Net zoals bij forex zijn er hiervoor automatische robots ontwikkeld zoals bitcoin era. 

Waarom is hij weggegaan? 

Niemand weet waarom Satoshi Nakamoto werkelijk besloot te verdwijnen zonder zichzelf ooit te onthullen of zelfs maar enkele van de miljarden dollars te verkopen die van hem zijn door de oprichting. Dit heeft gezorgd voor aardig wat speculatie en samenzweringstheorieën over de totstandkoming van het project. Onderzoekers hebben zich verdiept in de paar datapunten die de mysterieuze figuur heeft achtergelaten en proberen zijn woordenschat, zijn manier van schrijven en andere aanwijzingen te analyseren om enkele hints te vinden voor zijn ware identiteit. 

Dorian Nakamoto is de man die door meeste mensen wordt gezien als de maker van Bitcoin. Hij werd in maart 2014 bestempeld met de naam Satoshi door Newsweek Magazine. Dorian heeft ontkend enige connectie te hebben met de ontwikkeling van cryptocurrency, maar uiteindelijk heeft hij de rol van een soort mascotte voor de cryptocurrency community omarmd.

Geruchten over Elon Musk

Er zijn mensen die denken dat Elon Musk in feite achter Bitcoin zit. Elon Musk ontkent echter dat hij er iets mee te maken heeft. Als oprichter van Paypal, Tesla, Spacex en een groot aantal andere bedrijven heeft Musk echter wel de mogelijkheid gehad om alle vaardigheden te leren die hij nodig heeft om een cryptocurrency van de grond af aan te creëren. In november 2017 presenteerde een voormalige stagiair van Elon Musk met de naam Sahil Gupta dat zijn oude baas echt de oprichter van Bitcoin was. 

Een student computerwetenschappen van de universiteit van Yale beweerde destijds dat Musk ook een voorkeur voor de C++ programmeertaal. Dit is het programma wat Satoshi ook heeft gebruikt. Grote kans dat het Elon Musk niet is, maar het is altijd leuk om te speculeren over de mysterieuze uitvinder.

Meer te weten komen over cryptocurrency luister zeker eens naar deze podcast.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook