fb
Damespraatjes Damespraatjes

Musthave voor de wisselvallige Nederlandse zomerdagen: een fijne zomerjas

Elk jaar verkijk ik me er weer op: het weer. Als rond april de eerste lekkere dagen zich aandienen, kom ik er steevast achter dat ik eigenlijk geen geschikte jas heb hangen. Mijn warme winterjas is veel te heet, maar zonder jas naar buiten is ook nog geen optie. Op dat soort dagen los ik het op door toch gewoon in mijn veel te hete winterjas naar buiten te gaan, of kou-kleumend over straat te gaan zonder jas. Dit jaar doe ik het helemaal anders. Want een prettige zomerjas? Dat is geen overbodige luxe. 

Heel fijn om een jasje te hebben

Een zomerjas is niet alleen prettig op de overgangsdagen tussen de lente en de zomer, ook tijdens de koude en regenachtige zomerdagen kan je hem uit de kast pakken. We hebben in Nederland helaas niet altijd mooi weer zomers en een zomerjasje is dan heel erg fijn. Maar, ook als je in de zomer ’s ochtends vroeg de deur uitmoet, is het fijn om een jasje over je jurk of t-shirt te dragen. De ochtenden zijn vaak nog erg fris.

Heel veel opties

Leuke dames zomerjassen zijn er in heel veel soorten te koop. Denk bijvoorbeeld aan een lichte trenchcoat, stoer spijkerjasje, hip biker jasje of mooi (imitatie) leren jack. Allemaal super fijne opties tijdens dagen waarop het te warm is voor een winterjas en te koud is voor blote armen. Zelf ben ik dol op spijker- en bikerjasjes. Deze kan je overal mee combineren en dat maakt ze zo leuk. In de winter kan je ze zelfs aan bij je gewone ‘binnen outfit’. Veel zomerjasjes kan je het hele jaar door blijven dragen! Een goede investering in je garderobe dus.

Een fijne winterjas

Toch is een fijne winterjas ook nooit weg. Zelfs zomers zijn er dagen waarop je hem gewoon nodig hebt. Gelukkig zijn er veel winterjassen voor dames het hele jaar verkrijgbaar. Zo weet je zeker dat je het deze zomer ook niet koud hoeft te krijgen. Want met het Nederlandse weer, weet je het (helaas) nooit… Het zou maar zou kunnen dat we een natte, koude zomer krijgen. Al hopen we natuurlijk van niet!

Wat draag jij graag? 

Wat zijn jassen die jij graag draagt zomers? Of ben jij net als ik, iemand die in de winter altijd een mooie jas koopt, maar hier in de zomer niet aan denkt? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook