fb
Damespraatjes Damespraatjes

Must see Movie over de onbreekbare band tussen moeder en dochter

“Ik hoef je nooit meer te zien! Vandaag ga ik uit huis en kom ik nooit meer terug!” schreeuwde ik tien jaar geleden door het ouderlijk huis toen mijn moeder me vertelde dat ik niet tot laat naar de kermis mocht. Totaal onredelijk vond ik haar. Uiteindelijk, een uur schreeuwen later, ben ik alsnog naar de kermis gegaan. Met alle gevolgen van dien… Mijn proefwerk de volgende dag niet gehaald, ruzie met mijn moeder en ook nog eens mijn sleutels kwijt. I hate to say it: but mama knows best.

Ondanks mijn regelmatige puberperikelen hadden (en hebben!) mijn moeder en ik een hele sterke band. Haar echt alles vertellen doe ik niet, maar wel zoveel mogelijk. Gezellig samen lunchen, inspiratie opdoen voor Damespraatjes en lekker op de bank een filmpje kijken. Mijn moeder is zo ontzettend veel meer dan de vrouw die me niet naar de kermis liet gaan. Het is degene met wie ik de aller sterkste band heb.

Sandra-en-Mara-Blikslager-760x564

Maar waar komt die sterke band vandaan? Zit het in de borstvoeding? Of ontstaat zoiets als ze je met de auto komt ophalen wanneer je je sleutels kwijt bent geraakt op de kermis waar je eigenlijk niet naartoe mocht? Ik weet het eigenlijk niet, maar het fascineert me ontzettend.

Een film die mijn mamsie en ik dan ook zeker gaan kijken is Ricki and The Flash. Deze film met Meryl Streep (love her!) gaat over zangeres/gitarist Ricki Rendazzo (Streep) die haar gezin in de steek heeft gelaten om rockster te worden. Uiteindelijk keert ze terug naar huis om de band met haar familie te versterken. Het is een grappige, aandoenlijke en herkenbare film waarin de band tussen moeder en dochter langzaam maar zeker sterker en sterker wordt. De film is vanaf 3 september in de bioscoop.

Oh, en het scenario is geschreven door Diablo Cody, die ook Juno schreef. Alleen dat is al een reden om te gaan!

Mara Blikslager (23 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken en socializen. Als Mara niet aan het werk of studeren is, is ze te vinden in het park, bij vrienden, op het terras, een restaurant of gewoon lekker thuis. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in mediastad Hilversum.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook