fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze rompertjes zijn zo mooi dat ze onderdeel van de outfit uitmaken!

Ik zie ons nog staan, bij een ijskoud tankstation in Duitsland… Het was één uur ’s nachts en we reden na een heerlijke wintersportvakantie terug naar Nederland. De zes maanden oude Sophia lag heerlijk te slapen op de achterbank en we konden aardig doorrijden. Net toen ik zelf ook indommelde, begon de dame op de achterbank hard te huilen. ‘Ik denk dat ik ruik wat er aan de hand is’, zei Ward toen ik wakker schrok. Bij het eerstvolgende tankstation reden we de snelweg af en troffen een waanzinnig slachtveld aan in haar luier, romper, rug, nek en de autostoel. Ik denk dat ik geen ouder hoef uit te leggen wat er was gebeurd… We hebben haar helemaal uitgekleed, verschoond en alle vieze kleding én de bekleding van het autostoeltje weggegooid. Nog uren met die geur in de auto zitten was een ware marteling geworden. 

Mooie rompertjes kopen

Tijdens de ‘Duitse ontploffing’, zoals wij deze specifieke sanitaire stop liefkozend noemen, had Sophia een katoenen budget rompertje aan. Geen probleem om deze weg te gooien. Ik heb haar daarna nooit meer een mooie romper aan durven te doen… En dat terwijl de situatie zich nooit meer heeft voorgedaan. Bij onze tweede dochter Helena heb ik me voorgenomen de ‘Duitse ontploffing’ te zien als eenmalig incident en iets wat hoogstwaarschijnlijk nooit meer zou voorkomen. En inderdaad; we hebben bij haar nooit iets soortgelijks meegemaakt. Het was eindelijk tijd om mooie rompertjes te kopen!

Kraagjes en printjes

Voor Helena ging ik helemaal los. Ze kreeg de mooiste rompertjes met kraagjes, schattige prints en lieve rouches. Deze rompertjes waren zo leuk dat ik er bij mooi weer helemaal niks overheen aantrok. En die rompertjes met een kraagje? Die geven een instant chique twist aan elke outfit. Schattig onder een wollen vestje of truitje, maar ook zeker onder een jurkje of longsleeve t-shirt. Maak de outfit af met schattige babyslofjes en je kindje ziet er uit om door een ringetje te halen.

Snel wassen

Niet alleen bij meisjes vind ik een mooi rompertje tegenwoordig helemaal de moeite waard, ook bij jongetjes is het mega schattig. Bang zijn dat ze vies worden hoef je ook eigenlijk niet te doen. Een katoenen romper kun je lekker heet wassen en dan worden ze over het algemeen heus nog wel schoon. Was ze na het vies worden het liefst zo snel mogelijk en laat ze niet een paar dagen in de wasmand liggen. Als ik weet hoeveel wasjes ik die eerste jaren draaide, dan moet het echt geen probleem zijn om hem snel in de machine te krijgen 😉

Praat mee

Vind jij al deze rompertjes ook zo beeldschoon? Stiekem vind ik het best heel jammer dat wij nu uit deze fase zijn met onze kinderen… Als je dit zo ziet zou het bijna weer gaan kriebelen. Koop jij ook altijd mooie rompertjes voor jouw (klein)kinderen? Of heb je een mix van nette rompertjes en rompertjes die wel tegen een stootje kunnen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding boven artikel:  Christian Bowen via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook