fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeten Bitcoin eigenaren een testament maken?

“Ik denk er niet aan om op deze leeftijd te sterven, maar ik denk dat het belangrijk is om dat voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

Jack Davies, 23, from Penarth, wil ervoor zorgen dat de cryptocurrency die hij en zijn familie bezitten toegankelijk is in het geval dat een van hen overlijdt. En daar is een reden voor.

Onderzoek schat dat er tot 3,8 miljoen Bitcoin, met een waarde tot 30 miljard euro, verloren is gegaan. Erfgenamen waren niet in staat om de Bitcoins terug te halen na de dood van een geliefde.

Hoewel sommige experts beweren dat cryptocurrency een risicovolle en vluchtige investering is, blijft de handel in populariteit groeien.

Een bedrijf uit Cardiff, USA, gelooft dat het een antwoord heeft gevonden op het beschermen van bitcoin na iemands dood. Lees in dit artikel meer over het Bitcoin testament.

Coin Cover heeft een van ’s werelds eerste cryptocurrency testamenten ontwikkeld. CEO David Janczewski zegt dat het niet verwonderlijk is dat sommige mensen deze bezittingen tot nu toe in hun graf hebben meenomen.

“Cryptocurrency is een van die vreemde dingen die erg privé is voor veel mensen. Als je vroeg Bitcoin hebt verworven, heb je misschien wel een behoorlijke hoeveelheid geld. Deze mensen maken zich soms zelfs zorgen over hun persoonlijke veiligheid,” zegt hij.

“En niemand denkt dat ze snel zullen doodgaan. Niemand is van plan dat te doen. Daarom heb je je familieleden waarschijnlijk niet precies verteld hoe ze je Bitcoin terug kunnen krijgen.”

Het testament geeft mensen een “onverwoestbare” kaart die informatie geeft over hun cryptocurrency, evenals anderen die ze aan hun begunstigden geven.

Als de houder overlijdt, nemen hun geliefden of een uitvoerder contact op met het bedrijf met een uniek nummer op de kaart, samen met een overlijdensakte. Coin Cover onderzoekt vervolgens de aanvraag en haalt het geld op.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een soort geld dat volledig virtueel is, zoals een online versie van contant geld die digitaal bestaat.

Hoewel je sommige Cryptocurrency’s, zoals Bitcoin, kunt gebruiken om producten en diensten te kopen, accepteren niet veel winkels het en sommige landen hebben het helemaal verboden.

Cryptocurrency’s, zoals Bitcoin, zijn in principe computerbestanden die in een digitale wallet op een smartphone of computer worden opgeslagen. Ze kunnen worden verzonden tussen digitale wallets, waarbij elke transactie wordt opgenomen op een lijst die de Blockchain wordt genoemd.

Sommige mensen houden van het feit dat cryptocurrency’s over het algemeen niet worden gecontroleerd door de overheid of de banken. Maar is het wel veilig? Andere speculeren dan graag door Bitcoin Pro robots te gebruiken om automatisch bitcoins te kopen of verkopen.

Terwijl elke transactie wordt geregistreerd, kan cryptocurrency potentieel worden gestolen als een dief toegang zou krijgen tot een wallet. BBC-journalist Monty Munford heeft voor 25.000 pond aan Ethereum laten stelen nadat hij per ongeluk zijn wachtwoord in een e-mail had opgeslagen.

Het verlies van cryptocurrency fortuinen

Er zijn veel voorbeelden van cryptocurrency fortuinen die verloren zijn gegaan toen de houder stierf.

In december 2018 stierf Gerald Cotten, CEO van QuadrigaCX, Canada’s grootste cryptocurrencybeurs, onverwacht. Helaas voor de klanten van QuadrigaCX was de heer Cotten de enige die wachtwoorden had voor de digitale wallet van de klanten. Als gevolg daarvan werd meer dan 135 miljoen euro aan klantengelden die in bewaring waren gegeven als ontoegankelijk beschouwd en voor altijd vergrendeld aan de blokketen.

Een studie van de Universiteit van Cambridge in 2017 schat dat er tussen de 2,9 miljoen en 5,8 miljoen actieve unieke gebruikers van cryptocurrencies waren, hoewel velen beweren dat het aantal sindsdien is gegroeid. Ook kende 9% van de 18- tot 24-jarigen cryptocurrency en 7% van de 55-plussers iemand die cryptocurrency had gekocht.

Jack Davies, die werkt in de cryptocurrency industrie, overweegt nu om een testament op te stellen om ervoor te zorgen dat zijn digitale middelen aan de juiste mensen worden doorgegeven, als hij zou overlijden.” Als ik genoeg had om het te rechtvaardigen, zou ik zeker een testament opzetten.” Wellicht is dit een goed idee voor veel meer Bitcoin handelaren.

 

Reageer ook