fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeders aan het woord: Wie beslist waar jullie deze zomer met het gezin naartoe gaan?

Veel gezinnen gaan in de zomervakantie lekker een tijdje met z’n allen weg. Als ik terugdenk aan de zomers met mijn ouders en zusjes, word ik heel blij. Het was altijd even zoeken naar een plek waar iedereen graag naartoe wilde, maar uiteindelijk hadden we altijd de grootste lol. Ik was heel erg benieuwd hoe dit bij jullie thuis gaat. We vroegen een aantal moeders hoe zij in het gezin beslissen waar ze in de zomer heengaan.  

Wie beslist waar jullie deze zomer met het gezin naartoe gaan?

Alina (40 jaar): “Wij gaan elk jaar naar dezelfde camping in Spanje. We hebben ooit aan de kinderen voorgesteld om een zomer ergens anders naartoe te gaan, maar dat wilden ze absoluut niet. We hebben in de loop der jaren veel leuke Nederlandse vrienden op de camping gemaakt en we komen er allemaal heel graag. Echt een beslissing hoeven we dus niet te nemen.”

pexels-photo-188940

Carrol (43 jaar): “Bij ons wil iedereen altijd ergens anders naartoe. Eerst hadden we lange discussies, maar tegenwoordig trekken we lootjes. De afgelopen twee jaar won ik. Een goed systeem dus!”

pexels-photo-261719

Veronica (36 jaar): “Dat beslissen mijn man en ik. De kinderen zijn nog klein dus die maakt het niet zo heel veel uit. Ik merk wel dat ze een strandvakantie leuker vinden dan een vakantie in de bergen. Deze zomer gaan we naar Griekenland.”

santorini-oia-greece-water-161815

Jessie (30 jaar): “Ik probeer mijn zoontje van 5 dit jaar voor het eerst te betrekken in de beslissing. Ik ben een alleenstaande moeder en we doen alles samen, dus ook beslissen waar we in de zomervakantie naartoe gaan. Hij wilde graag naar de Efteling, dus we gaan een weekje naar een bungalowpark in de buurt bij Kaatsheuvel. Zo kunnen we twee dagen naar de Efteling en verder lekker relaxen op het park.”

1024x576-baron-1898-homepage-cta

Hoe doe jij dit?

Hoe beslissen jullie waar de zomervakantie gevierd wordt? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op Facebook. We vinden het altijd er leuk om jullie reacties te lezen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook