fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeders aan het woord: Hoeveel rekening houd jij met je kinderen bij het uitzoeken van jouw kleding?

Kennen jullie het programma Hotter than my Daughter? Eerlijk gezegd kijk ik het eigenlijk nooit op tv, maar klik ik wel wat fragmenten op Youtube aan. Elke keer verbaast het mij weer wat die vrouwen zichzelf aandoen met overdreven sexy en kinderlijke outfits. Knapper worden ze er niet van en toch dragen ze die kleding graag. Niet alleen ik vind de outfits vaak verschrikkelijk, ook de kinderen van de deelnemende moeders zijn er niet bepaald over te spreken. De hulp van Gordon wordt ingeroepen om de moeders een extreme make-over (of eigenlijk make-under) te geven. 

De voorbeelden in Hotter than my Daughter zijn natuurlijk wel heel extreem, maar het laat wel zien wat de kledingkeuze van de moeder met het kind kan doen. Wij vroegen ons af: hoeveel rekening houd jij met je kinderen bij het uitzoeken van je kleding? We legden deze vraag aan drie moeders voor en dit zijn hun antwoorden.

Karin / 34 jaar oud / moeder van Jim (12 jaar) en Kimmie (9 jaar)

“Mijn kinderen hebben nu de leeftijd bereikt dat ze niet meer de hele dag met mij willen knuffelen, maar dat ze een stuk kritischer naar mij beginnen te kijken. Eerst was ik een soort god voor ze, maar dat is tegenwoordig wel anders. Jim wil dat ik me zo kleed als de moeders van zijn vriendjes en Kimmie wil dat ik vaker hakken draag. Hoewel ik hun mening waardeer, heb ik toch het besluit genomen om lekker mijn eigen stijl (met sneakers!) aan te houden. Ik kan pas een goede moeder zijn wanneer ik mij lekker voel in mijn kleding.”

pexels-photo-142837

Janine / 40 jaar oud / moeder van Sanne-Lynn (15 jaar oud)

“Ik houd heel veel rekening met mijn dochter, maar zo voelt het niet. We gaan elke maand een zaterdag winkelen samen. Zij kiest dan mijn kleding en make-up uit, zij heeft er gewoon meer gevoel voor. Als ik iets aantrek wat zij niet leuk vindt, kleed ik me om. Tot nu toe heb ik nog geen mode-misser gehad doordat Sanne-Lynn met mij meedenkt. Heel fijn natuurlijk en ik vind het heerlijk dat we zo’n band met elkaar hebben.”

makeup-make-up-artist-make-up

Rosita / 39 jaar oud / moeder van Robbie (10 jaar oud)

“Robbie heeft nog nooit wat over mijn kleding gezegd. Dit komt denk ik grotendeels doordat kleding hem totaal niet interesseert. Nou moet ik er wel bijzeggen dat ik me vrij standaard kleed en er niet anders uitzie dan de andere vrouwen op straat. Ik weet niet hoe hij zou reageren als ik hem in mini-rokje met naveltruitje van school kom ophalen. We zullen dit ook nooit weten, want dit is wel het laatste wat ik zou doen.”

pexels-photo-62456

Hoe gaat dit bij jou?

We zijn heel  benieuwd hoe dit bij jou gaat! Houd jij veel rekening met je kinderen bij het uitzoeken van je kleding of juist helemaal niet? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook