fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder gaat viral met beste anti-mom shame post ever – en ze heeft volkomen gelijk!

Ik ken geen moeder die niet haar stinkende best doet om haar kinderen goed te verzorgen. Hoewel moeders dit eigenlijk wel weten van elkaar, blijft het toch een ding dat ze elkaar constant bekritiseren. Mom shaming noemen we dat. En waarom? Als jij het gevoel hebt dat jij het goed doet, dan wil jij toch ook niet dat andere moeders zich ermee bemoeien? Laten we dan ook stoppen met al die uiteraard goedbedoelde, maar ongewenste adviezen. 

Je bent een goede moeder

Een moeder die er ook helemaal klaar mee was, is Ashle Potter. Ze besloot een Facebookpost te schrijven waarin ze op een positieve manier laat merken dat elke moeder het op haar manier goed doet. Spot on, als je het ons vraagt. In de Facebookpost schrijft ze:

Voor de moeder die borstvoeding geeft: lekker bezig! Het is een prachtig cadeau voor je baby, hoe lang je het ook kan doen. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder die melkpoeder gebruikt: is de wetenschap niet geweldig? Gek om te bedenken dat er een tijd was dat het een probleem was als je niet genoeg melk kon geven. Nu is dat anders door de wetenschap. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder die herbruikbare luiers gebruikt: fluffy billetjes zijn zo schattig en ook nog eens goed voor je bankrekening. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder die wegwerp luiers gebruikt: wauw, wat kunnen die dingen veel aan. Het is perfect dat je je geen zorgen over het wassen en lekken hoeft te maken. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder die thuisblijft: ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is wat je doet, maar het is vast prachtig om al die mooie jaren met je kindje door te brengen. Je bent een goede moeder. 

Voor de moeder die werkt: het is mooi dat je verdergaat met je carrière. Je bent op zo veel manieren een positief rolmodel voor je kinderen, het is fantastisch. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder die haar kinderen een week lang afhaal eten gaf omdat ze te druk en te moe was om boodschappen te doen en te koken: je geeft je kinderen te eten en ik durf te wedden dat ze niet zeuren. Soms ligt de oplossing inderdaad in een witte tas met een rode kip erop. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder die haar kinderen zelfgemaakt ontbijt, lunch en diner gaf de afgelopen week: excellent! Goede voeding is belangrijk en zo leren ze van jongs af aan van gezond eten te genieten. Hier hebben ze de rest van hun leven wat aan! Je bent een goede moeder.

Voor de moeder wiens kinderen keurig in een chique restaurant kunnen eten: goed bezig, het is niet makkelijk om je kinderen onder controle te houden op een plek waar ze niet mogen rondrennen. Je bent een goede moeder.

Voor de moeder met de peuter die zich helemaal laat gaan in het ontbijt gangpad in de supermarkt: ze lijken altijd de meest genante plekken te kiezen om dit te doen. We hebben er allemaal mee te maken gehad. Je bent een goede moeder.

Voor de moeders die andere moeders veroordelen om de bovenstaande punten? Maak niet de fout om iemand anders te veroordelen om wat jij zelf waarschijnlijk ook weleens doet. 

Reacties

Van over de hele wereld krijgt Ashle steun van andere moeders. De post wordt massaal gedeeld en we hopen dat ook de Nederlandse moeder hier wat van opsteken. We doen allemaal ons best en dat moeten we nooit vergeten.

Ben jij het hier mee eens, of juist niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Reageer ook