fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder en dochter geven huisdieren van daklozen de medische zorg die ze nodig hebben

In Amerika is het leven erg lastig als je geen geld hebt. Je krijgt geen medische zorg, je wordt zonder pardon op straat gezet en het is erg lastig om hier zelfstandig uit te komen. Wanneer je dakloos bent én voor een dier moet zorgen, is het al helemaal zwaar. Vooral als het dier dan ook nog eens ziek wordt en naar de dokter moet. Medische zorg voor dieren is erg duur en dan ook onmogelijk voor de meeste Amerikaanse daklozen. Hier worden de dieren vaak de dupe van.

Renee en Genevieve Frederick konden niet langer aanzien hoe onschuldige dieren kwamen te overlijden aan kleine dingen. Ze besloten een organisatie te starten: Pets of the Homeless, waarbij ze dierenartsen stimuleren om de dieren van daklozen te behandelen. Inmiddels is het project landelijk uitgerold en worden er steeds meer dieren in nood geholpen. Elite Daily volgde de vrouwen en zag wat ze allemaal voor de maatschappij doen. Wij vinden het een prachtig initiatief!

Wat vind jij? Zouden daklozen wel dieren moeten hebben als ze geen geld hebben om ze te verzorgen? Of is het belangrijk dat iedereen een maatje bij zich kan hebben?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook