fb

Moeder-Dochtergesprek: “Mam, jij was vroeger toch de luizenpluizer?”

In het Moeder-Dochtergesprek gaan Sandra (moeder) en Mara (dochter) het gesprek aan over hele normale dingen uit het leven van een moeder en een dochter. Samen blikken ze terug op gebeurtenissen uit het verleden en bespreken hoe Mara dit nu zelf doet als moeder. Een gesprek vol humor, advies en herkenbaarheid! In dit artikel praten we over: luizen. 

M: “Mam, jij was toch vroeger de luizenpluizer bij ons op school? Dat nare vrouwtje waar alle kinderen een hekel aan hadden en waar je je als kind kapot voor schaamt?”

S: “Haha, nou laat je het wel heel erg klinken! Ik heb inderdaad het luizenbeleid op jullie basisschool opgezet en ben hier samen met andere ouders mee aan de slag gegaan. Maar de kinderen hadden geen hekel aan ons hoor!”

M: “Hoe kreeg je dat voor elkaar?”

S: “Ik weet niet of het nu nog zou mogen, maar na het ‘luizenpluizen’ gaven wij elk kind een dropje. Hierdoor stonden ze te springen om met hun hoofd boven een wit papier te hangen, terwijl de moeder (of vader) van een kindje uit de klas hun hoofd op luizen en neten inspecteerde.”

M: “Oh ja, dat weet ik nog! Was eigenlijk best leuk! Wat ik ook altijd erg gezellig vond, waren onze ‘luizenavondjes’ in de badkamer. Weet je nog?”

S: “Dat weet ik zeker nog! Jij deed onder de douche altijd eerst heel veel crèmespoeling in je jaar en dan kamde ik er zo veel mogelijk luizen uit. Uren stonden we samen in de badkamer te kammen en terwijl ik op luizen in jouw haar jaagde, hadden we de leukste gesprekken. Na het kammen gebruikte ik een speciale anti-luizenspray om de overgebleven luizen en neten uit te roeien.”

M: “Ja, en dat stonk echt enorm!”

S: “Tegenwoordig schijnt het een stuk aangenamer te ruiken. Fijn voor als jouw kinderen straks naar de basisschool gaan ;-).

M: “Nog maar één jaar en dan gaat Sophia al… Bij Helena duurt het gelukkig nog even, maar die zal de luizen wel al eerder van Sophia krijgen. Stiekem kijk ik best uit naar al die avondjes samen met haar in de badkamer. Ik heb daar zelf zulke leuke herinneringen aan!”

S: “Die avondjes gun ik jou zeker! Maar door luizen te voorkomen, kan je de avond een nog leukere invulling geven. Een avondje met de meisjes naar de bioscoop bijvoorbeeld. Luizen zijn niet altijd te voorkomen, maar door regelmatig te controleren en eventueel het gebruik van een anti-luis preventie spray verklein je de kans flink.”

IMG_8569

 

M: “Dat zijn goede tips! Welke producten raad jij als échte luizenmoeder aan?”

S: “Absoluut de anti-hoofdluis middelen van CarePlus. De Care Plus Anti-Luis Behandeling spray doodt hoofdluizen en neten effectief in slechts één korte behandeling. De formule heeft een aangename geur en is zacht voor de hoofdhuid en is speciaal samengesteld om niet onmiddellijk uit te spoelen en maakt het haar niet vet. Dit product is geschikt voor volwassenen, zwangere vrouwen en kinderen vanaf zes maanden. Je kunt het dus ook veilig bij Helena gebruiken. Overigens is dit dus zo’n product met een aangename geur!”

M: “Goede tip! En heb je ook een tip voor een product om luizen te voorkomen? Bijvoorbeeld voor tijdens een periode dat er luizen op school zijn geconstateerd of na de schoolvakantie?”

S: “Zeker! Ook dit is een product van CarePlus, de Anti-Luis preventie spray. Deze spray beschermt 2 dagen lang, is voor mensen geurloos, maar luizen vinden hem stinken. De hoofdjes van kinderen met deze spray blijven zo dus luis-vrij. Ook dit product kan je bij Helena gebruiken, het is geheel op natuurlijke basis. En mocht je toch nog weer een keer zwanger zijn, dan kan ook jij hem gewoon gebruiken.”

M: “Haha, nou dat laatste gaat niet gebeuren kan ik je vertellen! Maar onwijs bedankt voor de goede tips. Ik ben heel benieuwd hoe het straks gaat als Sophia en Helena op school zitten. Lijkt mij eigenlijk best leuk en nuttig om op school te helpen in de aanpak tegen luizen. Enne, mochten ze ook oma’s nodig hebben, dan kunnen ze jou bellen toch?”

S: “Zonder twijfel!”

Hoe ga jij thuis met luizen om? We zijn heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Reageer ook