fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder die kinderen in bloedhete auto liet doodgaan, krijgt 40 jaar cel

Als zwangere vrouw en moeder van een meisje van anderhalf, moet je dit soort verhalen eigenlijk niet willen lezen… In 2017 liet de Amerikaanse Amanda Hawkins haar twee dochters van één en twee jaar oud, urenlang achter in een bloedhete auto. De moeder was zelf aan het feesten en liet de kindjes zeker 15 uur in de auto zitten. Zelfs toen een vriend voorstelde ze uit de auto te halen, weigerde ze dit te doen.

Geen ambulance gebeld

 

Pas de volgende dag ging Hawkins bij haar kindjes kijken. Toen waren ze al bewusteloos. De moeder heeft toen geen ambulance gebeld, maar heeft de meisjes mee naar huis genomen. Hier heeft ze ze in bad gedaan, schone kleren aangetrokken en is pas daarna (op aanraden van een vriend) naar het ziekenhuis gereden. Uiteindelijk kwamen allebei de meisjes hier te overlijden.

Weinig compassie

Hawkins werd gearresteerd en is nu voor de rechter verschenen om haar straf aan te horen. Ondanks dat de 20-jarige moeder geen strafblad had, heeft ze toch veertig jaar cel gekregen. Dit mede doordat uit onderzoek is gebleken dat ze haar kinderen wel vaker alleen achterliet in de auto. Rechter Keith Williams had weinig compassie met haar egoïstische gedrag. “Mensen zorgen beter voor hun huisdier dan jij voor je eigen kinderen’’ zei hij tegen haar. Hawiks zelf zei voor de zitting elke straf de juiste te vinden: “Er is geen excuus voor wat ik heb gedaan. Ik hou van ze.”

Vreselijke onderwerpen

Dit zijn vreselijke onderwerpen om over te lezen. Toch is het wel goed dat dit soort verhalen naar buiten komen, vooral om andere ouders te behoeden voor dezelfde fout.

Wat vind jij van de straf die deze ‘moeder’ heeft gekregen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd naar jullie gedachten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook