fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder deelt het geweldige moment waarop haar autistische zoon zijn geleidehond krijgt

Deze foto van een vrouw, hond en kind gaat momenteel de hele wereld over voor een hele bijzondere reden: het jongetje heeft autisme en deze hond maakt het voor hem mogelijk dat hij dingen kan doen die hij nooit eerder kon doen. De moeder is zichtbaar ontroerd omdat haar zoon tot dat moment eigenlijk nooit lichamelijk contact met anderen wilde hebben. Geleidehond Tornado brengt daar nu verandering in. 

Mooie reacties

Aanvankelijk wilde de moeder de foto niet delen, omdat ze haar eigen gezicht gênant vond. Ze besloot het toch te doen omdat ze het een te belangrijk moment vond om niet te delen. Vandaar dat ze de foto toch heeft gepost. Hij werd gedeeld door de organisatie 4Paws for Ability, waar ook heel veel mooie reacties onder de foto kwamen.

2

Ook in Nederland worden tegenwoordig autistische kinderen aan geleidehonden gekoppeld. Het geeft ze een gevoel van veiligheid en warmte, die ze op de een of andere manier soms moeilijk bij mensen kunnen vinden. Autistische kinderen communiceren in sommige gevallen makkelijker met dieren en daar is deze foto een goed voorbeeld van.

Prachtige foto

Wij vinden het een prachtige foto die heel wat emoties oproept. We hopen van harte dat de jongen en zijn hond Tornado heel gelukkig worden samen. Wil je de hele Facebookpost lezen? Dat kan op de Facebook pagina van 4 Paws for Ability. 

 

Reageer ook