fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder Brenda reageert op ophef rond artikel over baby laten huilen

Vorige week publiceerden we het verhaal van Brenda, die haar kindje ’s nachts laat huilen omdat ze haar bed niet uit wil. Hier zijn enorm veel reacties op gekomen en Brenda is hier flink van geschrokken. Naar aanleiding van een gesprek met haar heeft zij aangegeven graag een reactie te geven.

Reactie van Brenda 

Na het verschijnen van het artikel vorige week, zijn mijn man en ik erg geschrokken. We werden uitgemaakt voor slechte ouders, zouden ons zoontje mishandelen en hadden geen kinderen mogen krijgen. Hoewel ik niet geloof dat wij slechte ouders zijn, hebben de heftige reacties ons toch aan het denken gezet.

Elke ouder doet het anders en naar mijn idee bestaat er geen goede of slechte manier. In mijn ogen deed ik wat het beste was voor Mees, namelijk zorgen voor een stabiel inkomen. Na het lezen van jullie reacties hebben mijn man en ik een aantal stevige gesprekken gevoerd en besloten dat het inderdaad niet langer zo kan. Afgelopen dinsdag heb ik in een gesprek met mijn baas aangegeven minder te gaan werken, zodat ik meer ruimte voor de verzorging van Mees heb.

Vanaf februari zal ik 28 uur, in plaats van 40 uur gaan werken. In de weken voordat dit ingaat zal mijn moeder bij ons komen logeren om ons te helpen met de verzorging van Mees. Mijn zoontje is het aller belangrijkste en ik heb eerder niet ingezien dat niet geld, maar mijn aanwezigheid zijn eerste levensbehoefte is.

Ik wil iedereen die op een respectvolle manier op het artikel heeft gereageerd bedanken. Het was niet fijn om te lezen, maar het heeft mij wel een betere moeder gemaakt. Het moederschap is iets wat bij de meeste vrouwen natuurlijk gaat, maar bij mij is het een lange leerweg. Ik hoop de komende jaren nog heel veel bij te leren, zodat Mees kan opgroeien tot een evenwichtige en gelukkige man.

Groet,
Brenda

 

Benieuwd naar het oorspronkelijke artikel over Brenda? Lees ‘m hier!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Juliana -

Geweldige keus.
Je bent een TOP MOEDER ????????

Wendy -

Brenda, misschien was je er onbewust ook al achter dat de weg die jullie nu waren ingeslagen wellicht niet de juiste was. En was het eerste artikel, inclusief de heftige kritische reacties, wel nodig om jullie tot inkeer te laten komen. Dat dit ook zo is vind ik echt heel gaaf. Dat je er serieus samen over hebt gesproken en ervoor hebt gekozen om stappen te ondernemen. Nog steeds zal het misschien af en toe zwaar zijn, nobody said it was easy, maar je doet je best. Meer kan je niet doen. Schroom ook niet om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Als je voor de 1e keer moeder wordt is het één grote zoektocht in wat nou wel en niet goed werkt. En wat voor jou werkt. De mening van andere moeders maakt het er allemaal niet makkelijker op. Besef dat ook. Maar besef ook dat het geluk van je kindje nu voor een groot deel in jouw handen ligt en je daar ook de verantwoordelijkheid voor moet dragen. Nu je wat meer tijd voor hem gaat vrijmaken zul je misschien ook wat meer kunnen inzoomen op de leuke kanten van het leven met een kindje. Succes en geniet, zoveel mogelijk!

cynthia -

Je zou zien dat je door minder te gaan werken de leuke dingen van je kindje niet mist. En dat je zn mooie band kunt krijgen met je kindje. Ik werk 20 uur per week en zoyu zolang ze jong zijn niet meer willen werken.

Reageer ook