fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mireille ontdekte dat haar zoon een loverboy was

Laatst las Mireille in een damesblad een artikel over een meisje dat in handen was gevallen van een loverboy. “Het verhaal raakte me en  kwam snoeihard bij me binnen. Ik stond tien jaar geleden namelijk aan de andere kant: mijn zoon Ritchie was een loverboy en veroverde en misbruikte een meisje. Hoewel het gelukkig al een tijdje achter me ligt, snijden verhalen van loverboys nog steeds door mijn ziel en word ik misselijk als ik aan mijn eigen zoon denk.”

Ritchie is als kind innemend en windt iedereen om zijn vingertje. “Mijn ex, zijn vader, is Indonesisch en ik blond, dus ons kind is een prachtige mix. Grote bruine ogen, donker krullend haar, een echte ladykiller. Zeiden mensen vroeger al en helaas kregen ze gelijk; Ritchie kon elk meisje krijgen waarop hij zijn zinnen had gezet.”

Behandelen als een prinses

Als hij naar de middelbare school gaat, heeft hij de meiden achter zich aan zitten. Mireille ziet dat ook en drukt haar zoon op het hart niet met die meisjes te spelen. “Kinderen zijn hartstikke kwetsbaar op die leeftijd en krijgen al genoeg tegenslagen te verwerken. Ik heb Ritchie geleerd respectvol met vrouwen om te gaan, om ze te behandelen als een prinses en was in de veronderstelling dat hij dat ook deed.” Vooral omdat hij had gezien hoe zijn vader haar behandelde, dacht Mireille dat hij het anders zou doen.

Meisje uit gebroken gezin

Het eerste vriendinnetje dat Ritchie mee naar huis neemt, is Natasja. Een jong, prachtig meisje. “Hoewel ze er wat onschuldig bijna onnozel uitzag, had ze pit in haar lijf en kon mijn zoon prima aan. Ik vond ze leuk samen.” Van de een op de andere dag is het uit met Natasja en is Ritchie veel van huis weg en weet Mireille niet waar hij uithangt en met wie. Haar zoon verandert, is stugger, minder vrolijk maar dat verandert als Melanie in zijn leven komt. Wederom een mooi meisje uit een gebroken gezin. “Ze voelde zich thuis bij mij en vertelde dat haar vader altijd dronken was en haar sloeg. Ritchie was lief voor haar en verwende haar.” Mireille vroeg hem regelmatig hoe hij aan het geld kwam om al die cadeautjes voor Melanie te kopen. “Ritchie lachte dan charmant en zei dat hij naast school twee bijbaantjes had. En hoe stom kon ik zijn hem te geloven?”

Mijn zoon een loverboy?

Als Mireille Natasja na lange tijd weer tegenkomt en koffie met haar drinkt, vertelt het ex-vriendinnetje over haar relatie met Ritchie. Mireille luistert met open mond naar haar. “Natas vertelde dat mijn zoon een loverboy is. Dat zij dat snel in de gaten had waardoor ze na een tijdje kon vluchten. Naar de politie gaan durfde ze niet, bang dat Ritchie haar iets zou aandoen. ‘Hij wilde dat ik seks had met andere mannen. Ritchie kreeg daarvoor betaald’, vertelde ze me. Ik wist niet wat ik hoorde en wilde het aanvankelijk niet geloven maar zag ook in dat Natasja geen enkele reden had om daarover te liegen.” Mireille stapt in een emotionele achtbaan en weet van voren niet meer dat ze van achteren leeft. Ze gaat door een hel en weet niet met wie ze dit verhaal kan delen. “Ik werd misselijk van ellende. Mijn zoon een pooier? Waar was het misgegaan? Waar faalde ik met de opvoeding? Waarom had ik dit niet zien aankomen? Ik wist niet waar ik het moest zoeken.”

Huilde als een kind

Nadat ze een weeklang nagelbijtend haar zoon in de gaten houdt, confronteert Mireille Richie met wat ze heeft gehoord. Aanvankelijk ontkent hij en vraagt hij of ze gek is geworden. Woest wordt hij maar als Mireille door blijft vragen en praten, breekt Ritchie en biecht alles op. “Hij huilde als een kind en vertelde dat hij er in getrokken werd en niet meer terug kon. ‘Ze zouden me kapot maken, mam’. Ik krijg nog kippenvel als ik aan dat gesprek terugdenk.”

Professionele hulp

Ritchie ziet in dat hij ongelofelijk fout zit en zoekt professionele hulp. Diep door het stof gaat hij voor Natasja en Melanie met wie hij verschillende gesprekken heeft. Inmiddels is Ritchie 31 jaar, heeft een goede baan en een fantastische vrouw. “En vorige week kwamen ze vertellen dat ik over zes maanden oma word. Ik was zo ontroerd en ben zo dankbaar dat het met mijn zoon is goedgekomen. Ook Natasja en Melanie spreek ik regelmatig en met hen gaat het ook goed. Het had allemaal zo verkeerd kunnen aflopen…. Daar moet ik maar niet aan denken.”

In verband met privacy zijn de namen in dit verhaal gefingeerd. 

 

Reageer ook