fb
Damespraatjes Damespraatjes

Minder werken en toch meer geld verdienen? Zo doe je dat!

Sinds ik kinderen heb, wil ik mijn leven zo efficiënt mogelijk inrichten. Hoe meer tijd ik voor de kinderen en mijzelf overhoud, hoe beter. Zo bevindt mijn kantoor zich op één minuut lopen van school en is het van kantoor/school naar huis nog geen vijf minuten fietsen. Doordat ik nauwelijks reistijd heb, houd ik meer tijd over voor leuke dingen. Niet alleen met mijn tijd probeer ik slim om te gaan, ook met mijn geld. Want hoe lekker is het om met minder werk meer te verdienen? Ik laat je graag zien hoe je dat doet!

Ondernemer? Specialiseer je!

Ben jij ondernemer en wil je meer geld uit je onderneming halen, zonder heel veel meer te gaan werken? Dan is het een goed idee om je verder te specialiseren. Door in een bepaald onderdeel van je vakgebied dé expert te zijn, word je nog waardevoller voor je klanten en kan in veel gevallen je uurtarief omhoog. Dit houdt in dat je meer verdient in dezelfde tijd. Let op: het specialiseren an sich kan natuurlijk wel wat tijd kosten. Ga dan ook voor een specialisme waar jij blij van wordt!

Genereer passieve inkomsten

Steeds vaker hoor je mensen over ‘passieve inkomsten’. Passieve inkomsten zijn inkomsten waar je niet zo veel voor hoeft te doen. Denk aan de rente die je vroeger op een spaarrekening kreeg (en waardoor sommige mensen dus konden rentenieren) of huurinkomsten als je een pand verhuurt. Er zijn diverse manieren om een passief inkomen voor jezelf te genereren. In het begin kan dit naast jouw gewone werk/onderneming bestaan, maar misschien dat je er op een later moment wel van kunt leven.

Cryptovaluta

Heb jij je al een beetje verdiept in de wereld van de cryptovaluta? Ongetwijfeld heb je al eens van Bitcoins gehoord en dat er veel mensen zijn die hier veel geld mee hebben verdiend. Maar wat als ik je zeg dat niet alleen anderen, maar ook JIJ veel geld hiermee kunt verdienen? Trakteer jezelf op een boek ‘Cryptovaluta voor Dummies’, begin met het in de gaten houden van de bitcoin koers op Cryptosoep.com en spreek met mensen die hier ervaring in hebben. Het is een spannende en leuke wereld waar je met een aantal slimme zetten een hoop geld kunt verdienen.

Beleggen

De tijd dat beleggen iets was voor oude mannen in dure pakken ligt ver achter ons! Door de komst van gebruiksvriendelijke en overzichtelijke apps en websites kan tegenwoordig iedereen een mooie beleggingsportefeuille samenstellen. Begin klein en leer de app/website kennen. Probeer in grote lijnen op de hoogte te blijven van wat zich in de wereld afspeelt. Stel je portefeuille samen met een diverse selectie van bedrijven en branches. Zet dus niet volledig in op één branche (zoals de reisbranche). We hebben het afgelopen jaar allemaal gezien wat dat kan doen! Het is net als in het casino: spreid je kansen om te winnen.

Vastgoed

Net als bitcoins en beleggen is ook vastgoed een goede manier om een passief inkomen voor jezelf te creëren. Hoe lekker is het als je elke maand een dikke huuropbrengst op je bankrekening bijgeschreven ziet worden, die nog in box 3 valt ook? Natuurlijk is het wel zaak om je eerste pand te bemachtigen en dat is niet altijd makkelijk. Bedenk je dat ook een kleine en niet zo dure woning al een heel mooi begin is! Is het een opknapper? Ook niet erg, dat gaat jou lukken. Veel vastgoedhandelaren zijn klein begonnen en wisten het elk jaar verder uit te breiden. Ga daar gewoon voor. Ik weet dat je het kan!

Praat mee

Wat zijn manieren waarop jij minder probeert te werken en toch meer wilt verdienen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook