fb
Damespraatjes Damespraatjes

Milieuvriendelijke tassen worden steeds populairder

Het uitdelen van gratis plastic tasjes is alweer een aantal jaar geleden. Het is namelijk verboden om de plastic tasjes uit te delen. Willen we toch een plastic tasje, dan moeten we er €0,25 voor neerleggen. Overigens is dit een richtprijs, winkels mogen zelf beslissen wat ze voor een plastic tasje vragen. Het voornaamste doel van het verbod op plastic tasjes is het tegengaan van plastic afval. Dit is erg belangrijk om zo voor iedereen een betere leefwereld te creëren. Eén van de grootste milieuproblemen is het plastic afval. Het doel is ons (consumptie) gedrag aanpassen en ons bewustzijn vergroten. Milieuvriendelijke tassen zijn een goede vervanging van plastic tassen. Een ander pluspunt is dat de duurzame tassen een luxere uitstraling hebben dan de plastic tasjes. Milieuvriendelijke tassen zijn een goede keus voor het milieu. Door het verbod op plastic tasjes worden ze steeds populairder.

Duurzaam alternatief

Je vraagt je misschien af wat nu precies duurzame producten zijn? Als voorbeeld nemen we duurzame tassen. Duurzame tassen worden gefabriceerd onder goede omstandigheden voor mens, milieu en dier. Tijdens deze eerlijk productie van tassen wordt er gekozen voor duurzame materialen. Zo zijn o.a. jute, bamboe en gerecycled katoen duurzame materialen. Niet alleen gerecycled katoen, maar ook gerecycled plastic en polyester behoren tot deze categorie. Neem bijvoorbeeld bamboe, dit is een duurzaam materiaal. Deze grassoort groeit heel snel en heeft geen extra water en pesticiden nodig. Dit maakt bamboe milieuvriendelijk en daarnaast heeft het zeer goede producteigenschappen. Bamboe tassen zijn in opmars. Ze zijn duurzaam én hebben een mooie uitstraling.

De vraag naar duurzame tassen neemt toe. We zien dat er steeds meer duurzame tassenmerken – met een mooi verhaal – op de markt komen. Heb jij een eigen bedrijf en verkoop je eerlijk geproduceerde tassen? Dit komt je imago ten goede. Als bedrijf kan je zo je klanten stimuleren om duurzamer te gaan leven. Veel tassenmerken hebben hun eigen verhaal. Welke tas en verhaal past bij jou?

Milieuvriendelijke tassen bedrukken

Verkoop je milieuvriendelijke tassen, dan laat je zien dat je bewust bent van het milieu en onze leefomgeving. Jij en je klanten kunnen samen een steentje bijdragen en anderen het juiste voorbeeld geven. Ook duurzame tassen kunnen ingezet worden als promotieartikel en bedrukt worden met een logo of tekst. Door het grote drukoppervlak is tassen bedrukken een goed idee. We zien tegenwoordig dat veel ondernemers kiezen voor papieren tassen bedrukken. Deze delen ze uit of klanten kunnen de tassen tegen een kleine meerprijs aanschaffen. Bedrukte tassen hebben veel voordelen en ze vergroten op een duurzame manier je naamsbekendheid.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook