fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mila: “Mijn man wil dat ik mijn zonnebril afzet”

man wil dat ze zonnebril afzet

Ze haatte haar bril toen ze jong was. “Ik werd er op school zo mee gepest. Leuke monturen waren er nog niet,” vertelt Mila. Tegenwoordig draagt ze een zonnebril op sterkte, tot grote ergernis van haar man Alex die vindt dat ze ‘m moet afzetten als ze met iemand praat. “Alex vindt het onbeschoft als ik mijn zonnebril ophoud.”

Mila is blij dat er tegenwoordig zo’n grote keuze in leuke monturen is. “Als het financieel even kan, neem ik elk twee jaar weer een andere bril. Ik heb inmiddels een hele verzameling en voor elke gelegenheid heb ik een bril. Nu vind ik het geen ramp om een bril te dragen, sterker: ik kan het goed hebben, het staat me goed.” In het verleden heeft ze geprobeerd om lenzen te dragen, maar dat was een drama. “Ik kreeg die kleine glaasjes maar met moeite in mijn ogen en als ik ze er eenmaal in had, waren mijn ogen vuurrood. Tot vervelens toe ben ik teruggegaan naar mijn opticien maar hij wist ook niet waarom het dragen van lenzen bij mij geen succes was.”

Trots op mijn bril

Dus liet Mila de lenzen links liggen en besloot opvallende brillen te dragen. “Ik koos in het verleden voor veilig. Montuurtjes die niet zo enorm opvielen. Maar nu dacht ik: het is mooi geweest, ik heb nu eenmaal een bril en schaam me er niet meer voor. Ik ben trots op mijn bril.” Toen Mila laatst weer op brillenjacht ging, informeerde haar opticien haar over een zonnebril op sterkte. Dat leek Mila wel wat, de zonnekleppen en bril op, bril af wilde ze maar wat graag achter zich laten. “De verleiding een zonnebril op sterkte aan te laten meten was groot en ondanks dat het best prijzig was, besloot ik de bril mezelf cadeau te doen. Alex spelde ik op zijn mouw dat het een mooie aanbieding was en ik loog over de prijs van de zonnebril.”

Mijn zonnebril houd ik op!

Het is het wachten op de zonnebril meer dan waard en als ze een telefoontje krijgt dat-ie binnen is, fietst ze opgewonden naar de brillenwinkel. “O, het was zo geweldig! Eindelijk een zonnebril die echt heel cool staat en waardoor ik goed kan zien. Een verademing.” Sinds Mila de zonnebril heeft, loopt ze wel tegen een klein probleempje aan. “Als het zonnig weer is en ik kom bekenden tegen dan is het natuurlijk netter om je zonnebril af te zetten zodat ik mensen in de ogen kan kijken. Maar als ik mijn zonnebril af doe, dan zie ik niet goed. Dus ik houd mijn bril op. Anders moet ik mijn zonnebril afzetten, mijn gewone bril zoeken in mijn tas, die opzetten, zonnebril veilig opbergen, kletsen en na het gesprek mijn gewone bril opruimen en mijn zonnebril weer opzetten. Dat is tamelijk omslachtig haha.”

Alex vergalt mijn lol

De zonnebril blijft dus gewoon op als Mila bekenden tegenkomt. “Maar nu komt het probleem: mijn vindt het super onbeschoft als ik mijn zonnebril ophoudt als ik met een vriend sta te praten. Hij vindt het heel beschamend en asociaal. Ik vind dat wel meevallen, ik ken wel meer mensen die hun zonnebril ophouden als ze een gesprek voeren en ik ervaar dat niet als storend. Mijn man dus wel. Knallende ruzie hebben we erover gekregen. Ik ben zo teleurgesteld want Alex vergalt op deze manier mijn plezier in mijn zonnebril.”

Even omhoog en doorkletsen

Omdat het Mila niet lekker zit, vraagt ze een vriendin wat zij ervan vindt. “Ellen keek me heel verbaasd aan toen ik zei dat Alex het onbeschoft vindt als ik praat met mijn zonnebril op. Zij raadde me aan om als ik een bekende tegenkom mijn zonnebril omhoog te doen, zodat we elkaar even in de ogen kunnen zien, en daarna weer gewoon naar beneden en doorkletsen. Alex is het daar dus niet mee eens en vindt het nog steeds onbeschoft. Ik twijfel nu een beetje wat ik moet doen. Ik houd me graag aan de etiquette, wil mensen niet onnodig voor hun hoofd stoten, maar ik wil ook graag goed zien. Bovendien beschermt de zonnebril mijn ogen tegen de zon en dat vind ik ook een belangrijk punt. Alex blijft erover zeuren en ik voel me daardoor een beetje opgejaagd. Zo lastig!”

Hoe los jij dit op? Draag jij op zonnige dagen een zonnebril en houd je die op als je een gesprek hebt met iemand? Of vind je dat Alex gelijk heeft en dat kletsen met een zonnebril op onbeleefd is omdat de ander je ogen niet kan zien? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Winactie! De nieuwe Jill Mansell “Het zonnetje in huis”

de nieuwe Jill Mansell Het zonnetje in huis

Yes! Bijna vierhonderd pagina’s leesplezier liggen op me te wachten! Vrijdag ontvingen we op de redactie de nieuwe Jill Mansell en ik mag ‘m als eerste lezen :-). Ik vermoed dat ik ook de allergrootste Mansell fan op aarde ben. Waarom ik zo’n fan ben? Ik voel me altijd goed als ik haar boeken lees, word er blij van. Ik houd van de karakters in de boeken en ook vind ik het super knap dat ze lezers van allerlei generaties weet te boeien. Het is alweer een tijd geleden dat we Jill op onze redactie mochten ontvangen en dat ze een boek voor mijn moeder signeerde. Een moment om nooit te vergeten. Voor iedereen die net zo’n groot fan is (kan ik me bijna niet voorstellen haha) hebben we leuk nieuws. We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van “Het zonnetje in huis”. Doe je mee aan onze winactie? Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Lastig? Je man stelt zich aan. Even afdoen om elkaar in de ogen te kijken en dan verontschuldigen onder vermelding dat je niets ziet (want op sterkte) én last hebt van de zon lijkt me meer dan voldoende.

Reageer ook