fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tamar: ‘Mijn man heeft mijn naam op zijn onderarm laten tatoeëren en ik vind het vreselijk’

man veel tatoeages

Midlife crisis. Tamar had er zo haar twijfels over. Maar nu haar man Jaap een halve vijftiger is, begint het haar een beetje te dagen. “Jaap zet de ene tattoo na de andere en wil eruit blijven zien als een jonge god. Beetje lastig als je kalend wordt en een bierbuik hebt.”

Tamar en Jaap zijn al meer dan dertig jaar bij elkaar en hebben het goed. Geen hoogdravend leven, geen enorme passie en romantiek, maar een oké leven. “Met vier zonen is het gezin runnen bijna werk, maar ik geniet ervan. Ik ben dol op mijn jongens en zorg graag voor ze, maar ik merk wel dat de aandacht voor Jaap minder wordt. Hij vraagt ook niet zoveel en onze jongens wel. Die zorgen er wel voor dat ze mijn onverdeelde aandacht krijgen.” Samen met Jaap wordt Tamar ouder. Dat houdt in dat ze allebei een beetje zwaarder en grijzer worden en daarover maken ze regelmatig grapjes. “Als we foto’s van vroeger bekijken, zien we ook wel dat er het een en ander in ons uiterlijk is veranderd. Geen probleem, we houden van elkaar ook al is het allemaal niet zo groots en meeslepend.”

Is dit alles?

Ja, natuurlijk zou Tamar best wat meer spanning en romantiek terug willen in de relatie, maar ze weet ook dat dat nou eenmaal minder wordt naarmate je ouder wordt. Ze ziet het bij sommige van haar vriendinnen ook gebeuren. “We klagen er soms over en vragen ons af: ‘is dit nou alles?’. Dat gevoel overvalt me soms. Ik vraag me dan af of ik echt gelukkig ben en hoe ik me voel als de jongens uit huis gaan en ik alleen met Jaap overblijf.” Fijn vindt Tamar dat haar man nog wekelijks met zijn vrienden op de voetbalclub is te vinden. “Jaap heeft vroeger op hoog niveau gevoetbald maar moest op een goed moment afhaken door een nare knieblessure. Dat was zo zuur voor hem. Nu speelt hij al jaren in het veteranenteam en is hij vooral goed in de derde helft.”

Zit er een baby in jouw buik?

En wie goed is in de derde helft, kweekt vanzelf een bierbuik. “Ja, Jaap krijgt echt een dikke buik. Laatst vroeg een klein meisje of er een baby in zijn buik zat. Vond-ie niet zo grappig. Wat ik nu opeens merk is dat hij druk is met zijn uiterlijk. Hij laat elk half jaar een tattoo zetten en wil er uitzien zoals die jonge voetballers van nu. Hij laat zijn haar bij een barbier knippen met van die strakke randjes en rolt opeens de pijpen van zijn broek op.” Met opgetrokken wenkbrauwen kijkt Tamar naar haar man die hopeloos zijn jeugdigheid wil vasthouden. Er bij neerleggen dat hij ouder wordt en dat de houdbaarheidsdatum aan het verstrijken is, weigert Jaap.

OMG, niet mijn naam op zijn arm

Tamar heeft vooral een beetje moeite met de tattoos die hij laat zetten. Zo heeft hij op zijn schouder het logo van Ajax laten zetten, want dat is zijn favoriete club. Ook heeft hij verschillende pin up-girls op zijn lijf laten zetten maar de vlammen op zijn kuit vindt ze misschien wel de lelijkste. “Of nee, de tattoo waarmee ik de meeste moeite heb, heeft hij op zijn onderarm. Daar heeft hij namelijk een groot hart met mijn naam eronder laten zetten. Ik schrok me rot toen hij net van de tattooshop terugkwam en het liet zien. Apetrots was hij, terwijl ik dacht: ‘o nee, dit vind ik zo ordinair’. Maar ja, dat wilde ik niet zeggen maar aan mijn gezicht en aan mijn reactie zag Jaap dat ik er niet zo heel blij mee was.”

Flauwe grappen

Maar wat in inkt op het lijf is gezet, staat daar voor eeuwig en nu moet Tamar zich wapenen tegen flauwe grappen en opmerkingen van vrienden en vriendinnen. “Ik ben bevriend met de vriendinnen van de teamgenoten van Jaap, we kennen elkaar al jaren en gaan soms een wedstrijd van onze mannen kijken. Niet wekelijks maar eens in de zoveel tijd staan we aan de kant te joelen. Jaap is nu talk of the town met zijn opvallende tattoo met mijn naam. Ik word ermee gepest er worden steeds flauwe grappen over gemaakt en gevraagd wanneer Jaap naar Turkije gaat voor een haartransplantatie. Ik voel me dan zo opgelaten en ben niet opgewassen tegen het vriendinnengeweld. Ik sla dicht en schaam me voor Jaap en dat vind ik tegelijkertijd weer vreselijk. Ik wil me niet schamen voor mijn man maar hij maakt het me verdomd moeilijk zo.”

Het voelt een beetje nep

Op de vraag waarom hij haar naam heeft laten tatoeëren, antwoord Jaap: ‘omdat ik van je houd’. “Dat zou natuurlijk heel romantisch moeten aanvoelen maar dat doet het niet. Het voelt overdreven zelfs een beetje nep. Ik heb gezegd dat ik zijn tattoos niet mooi vind en gevraagd hoeveel hij er nog bij wil hebben. Hij wordt een wandelend schilderij maar het is op zijn leeftijd een beetje een trieste toestand. Jaap trekt zich er niks van aan en vindt dat ik me er niet mee te bemoeien heb. Maar dat ik steeds mikpunt van spot ben bij mijn vriendinnen lijkt hem niet te deren.”

Wat vind jij ervan? Moet Tamar het allemaal niet zo zwaar nemen en haar man lekker laten gaan? Of vind jij dat zij wel degelijk iets mag vinden over het laten zetten van tattoos? Praat mee in de comments.

Foto door Kindel Media via Pexels

Hanne: “Mijn dochter is verliefd op een 40 jaar oudere man”

Hanne is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Sinds haar man vijf jaar geleden kwam te overlijden, loopt ze met haar oudste dochter Kim tegen heel veel problemen aan. “Kim was altijd het braafste meisje van de klas. Deed keurig haar huiswerk, zat op het VWO en had leuke vriendinnen” vertelt ze in een mail. “Maar sinds Dirk is overleden, lijkt ze wel een ander mens. Begrijpelijk natuurlijk, alleen ik ben bang dat het haar toekomst in de war kan schoppen.”

dochter verliefd op veel oudere man

In drie jaar tijd glijdt Kim af van het VWO naar het VMBO. “Dat is natuurlijk niet erg als een kind daar beter op zijn plek is, maar bij Kim komt het doordat ze helemaal niks meer aan school deed. Ze deed haar huiswerk niet meer, maakte ruzie met docenten en spijbelde veel.” In die tijd krijgt Kim ook veel nieuwe  vrienden en vriendinnen.

VERDER LEZEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Goh, nog niet zo heel lang geleden stonden onder dit artikel de reacties van de eerdere publicatie nog. Het verbaasde me al enigszins gezien de modus operandi van de laatste tijd, maar gezien ze nu wel weg zijn, zal dat wel een foutje geweest zijn. Klopt dat?

Reageer ook