fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mijn man filmt ons stiekem in de slaapkamer. Wat moet ik hiermee?

Dringend ben ik op zoek naar advies… Ik ben er vorige week achtergekomen dat mijn man Floris een camera in de slaapkamer heeft geïnstalleerd. Ik heb hem er mee geconfronteerd en de reactie die ik kreeg, stelde mij niet bepaald gerust.

Floris en ik zijn aankomende zomer 10 jaar getrouwd. Ik ken hem als een lieve, betrouwbare man en een goede vader. Hij is er altijd voor het gezin en ik hou veel van hem. Ons seksleven is niet denderend, maar zeker bovengemiddeld. Ik dacht altijd dat hij net zo gelukkig was met ons huwelijk en seksleven als ik, maar blijkbaar is dat voor hem anders.

Seksleven wat saai

Toen ik hem confronteerde met het feit dat ik de camera in onze slaapkamer heb gevonden, reageerde hij alsof het de normaalste zaak van de wereld was. “Ik mag ons toch gewoon filmen in ons eigen huis?” zei hij. Toen ik doorvroeg wat hij dan precies wilde vastleggen, vertelde hij dat hij het opwindend vond om seksfilmpjes van ons samen te maken en deze later terug te kijken. Hij zei dat hij ons seksleven wat saai vond en dat dit voor hem een manier was om het weer leuker te maken.

Hoef niet bang te zijn

Hoe normaal hij erover deed, zo raar voelde ik me. Blijkbaar filmt hij al maanden onze seks, monteert dit tot video’s en kijkt dit als hij alleen is terug. Hij zegt dat hij ze op een goed beveiligde plek bewaart en dat ik niet bang hoef te zijn dat het ergens opduikt.

Ik krijg een heel naar gevoel bij het idee dat hij ons stiekem heeft gefilmd. Ook vind ik het helemaal niet prettig dat hij daar video’s van maakt. Tot slot vind ik het heel kwalijk dat hij nooit mijn toestemming heeft gevraagd. Wie weet deelt hij het ook wel zonder mijn toestemming?

Mijn gevoel kan dit niet

Floris is nog gewoon dezelfde lieve man als eerst, maar dit geeft mij zo’n naar gevoel. Als we niet al tien jaar getrouwd waren geweest en geen kinderen hadden gehad, had ik de relatie zeker verbroken. Ik wil hem vertrouwen, alleen kan ik dat voor mijn gevoel nu niet.

Ik weet niet wat ik moet… Dit durf ik niet met mijn vriendinnen te bespreken. Ik ben op zoek naar advies! Wat zou jij doen als je in mijn schoenen stond?

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Foto door Kampus Production via Pexels

Madelief heeft een kwartetrelatie: ‘We wonen allemaal in een huis’

Na een gezamenlijke vakantie met Bob en Astrid wisten Madelief en Peter het zeker. Ze houden enorm van elkaar. Niet gewoon als vrienden, maar er is veel liefde en seksuele aantrekkingskracht. “Ik ben in tijden niet zo gelukkig en vervuld geweest nu we een kwartetrelatie hebben.”

kwartetrelatie

Al jaren wilde Madelief naar Ibiza. Ze had er zoveel over gehoord en gelezen dat deze vakantiebestemming hoog op haar lijstje stond. Toen ze veertig werd, verraste haar man Peter haar met een vakantie naar het Spaanse eiland. “Och, zo romantisch, ik was door het dolle heen.” Hun twee kinderen konden bij de ouders van Peter logeren. “Zelfs dat had Peet geregeld, echt heerlijk.” In het hotel op Ibiza ontmoeten ze Bob en Astrid met wie ze gelijk een klik voelen. Ze ontdekken dat ze bij elkaar in de buurt wonen en zelfs gemeenschappelijke vrienden hebben. “Ja dat was echt zo bizar. We zaten naast ze op het terras en we raakten al snel in gesprek. Bob vroeg of ze bij ons aan tafel mochten zitten. Die avond verlieten we als laatsten het terras.”

VERDER LEZEN

25 reacties

Ischa -

Goedenavond,

Dit is zo’n intense vorm van infiltratie. In jullie huis, slaapkamer, seksleven en jullie zijn. Misschien had je er wel mee ingestemd en het ook spannend/opwindend gevonden wanneer dit transparant en met jouw instemming was gebeurt.
Deze mogelijkheid heeft hij jou & zichzelf ontnomen. De consequentie is daardoor dat je de inbreuk van privacy, aangericht door hem, jou heel ongemakkelijk en misschien zelfs onveilig laat voelen en je vertrouwen geschaad is. Niet meer dan logisch.
Bij mij blijft vooral de vraag beklijven wat maakt dat hij dit stiekem heeft gedaan en of hij het echt als zo onschuldig ziet. Het feit dat jullie zo lang een huwelijk hebben, betekent niet dat iemand recht heeft op deze manier onmerkbaar binnen te dringen in zo iets intiems en kwetsbaars wat jullie delen. En binnen deze intimiteit deelde hij dit jou niet en heeft hij jou buitengesloten, met bovengenoemde consequenties.
Hetgeen wat ik in jouw situatie zou doen is uitleggen wat het met jou doet, de camera en al het beeldmateriaal verwijderen, antwoorden op je vragen vanuit hem en dusdanig tot hem doordringen dat het vertrouwen weer kan groeien. En heel misschien, als je hem ook begrijpt en je kan tzt deze wens van hem (op afgesproken momenten) toelaten, mits je daar zelf ook wat uithaalt dan kan het dan geïntegreerd worden. Wellicht heeft hij nog andere wensen/fantasieën & ideeen om het spannender te maken en dat mag er allemaal zijn, lijkt mij. Maar eerst heb jij ruimte en aandacht nodig in het weer veilig voelen & het gevoel van vertrouwen omdat deze basis door deze actie van hem is aangetast. Heel veel succes! <3

Ria -

maken dat hij alles openbaar laat zien .en dan alles weggooien .en hem er bij maar eerst het beeld materiaal .anders houd hij misschien iets achter .niet laten zien dat je kwaad bent .maar echt interessen hebt..

Anoniem -

Stiekem betekent heel duidelijk: hij is er niet eerlijk over geweest. Niet vooraf, niet tijdens en je moet aannemen, dat hij ook niet achteraf volledig eerlijk is.
In zulke gevallen weet je dat het topje van de ijsberg hebt ontdekt. En wil je achter de waarheid komen, zul je echt direct moeten eisen dat hij volledig open en eerlijk moet laten zien wat hij ermee gedaan heeft. Pak zijn mobiel, laptop enz af. Eis alle wachtwoorden en verander die zonder hem zodat je rustig kunt gaan kijken wat er nog meer gebeurd waar jij geen weet van hebt! Waar hij de filmpjes heeft opgeslagen. En met wie hij ze gedeeld heeft. Op welke websites ze staan. En kijk ze ook zelf helemaal om te zien of je herkenbaar in beeld komt. En welke grenzen hij nog meer heeft overschreden. Zoals of hij misschien ook (online) dates heeft, hoe vaak en of hij daar voor betaald.
Wil hij niet mee werken, ga dan uit van het ergste scenario, en zet hem direct de deur uit! Geloof niets tot je bewijs hebt! En doe dit niet alleen. Zorg dat je iemand bij hebt die zich niet laat inpalmen, maar rustig en duidelijk maakt dat jij alle recht hebt op de waarheid. Film alles wat hij verteld. En controleer alles.
Pas dan kun je conclusies trekken en daar consequenties aan verbinden. Neem maar van mij aan dat als het vertrouwen zo makkelijk beschaamd wordt, er nog veel meer lijken in de kast zitten. En dan kun je nog maar 1 ding doen: hem met een koffer vol lijken uit huis flikkeren. Moeilijk, maar minder moeilijk dan samen blijven. Een relatie zonder vertrouwen en respect, is namelijk helemaal niets waard en geeft alleen ellende. Sterkte!

Angela -

Beste Timon, ik heb je advies opgevolgd maar hij raakt er alleen maar meer opgewonden van:-(

Nu heeft ‘ie voor volgende week een heel Gambiaans voetbalelftal uitgenodigd.. wat moet ik nu?

Timon -

Ik zou me eens goed laten nemen door een bbc. Wat zal hij zich verslikken in zijn popcorn als hij zichzelf denkt terug te gaan kijken.

Mitchell -

Ik zou het vrouwelijk advies niet zo serieus nemen hoor. Als hun eigen man op het spel staat piepen ze wel anders. Wees blij dat jij het bent op de beelden en niet de buurvrouw.
En anders met Sinterklaas een keertje stout setje aandoen!

Mike -

Laat je likken!!!!

Steven -

Ik ben een man, ik hou ook best van spannend.
Zou ik iets stiekem doen om welke reden dan ook kan en mag je daar niet een ander in betrekken zonder diens toestemming of medeweten.
Je kunt dingen stiekem doen uit schaamte, maar iets wat zó persoonlijk is ga je niet stiekem filmen.

Ik denk dat het niets hoeft te betekenen voor jullie relatie dat hij dit spannend en opwindend vindt.
Ik ben wel van mening dat in een goede relatie alles bespreekbaar moet kunnen zijn en stiekem not done is!

In dit geval zou ik ‘stiekem ‘ gaan spitten op zijn computer.
Vragen de filmpjes te zien en kijken of hij ze ook nog daadwerkelijk heeft.
Tegenwoordig wordt er overal geld voor betaald dus zou ik daar ook naar zoeken.

Vertrouwen zou ik het niet, daar zijn teveel mensen de boot mee in gegaan.
Alles draait om geld….. dus daar zou ik zoeken.
Sorry en sterkte.

Elise -

Beetje ( erg ) ziekelijk niet dan!
Stiemken gedoe om dit soort dingen te filmen zonder overleg. Is ook nog eens strafbaar.
Ik kreeg een naar gevoel toen ik dit las.
Wat doet hij nog meer zonder overleg vraag ik me af.
Wat je er mee doet is aan jou.
Ik was er klaar mee .

Joris -

Iedereen die “opruimen” van het beeldmateriaal aanbeveelt, heeft echt geen idee. Die bestandjes kunnen prima in een back-up staan of anderszins redundant opgeslagen, bijvoorbeeld op de PC én in de cloud. Als hij het verborgen wil houden, lukt dat echt wel.

Keessie -

Opruimen wat hij op de dvd zet
En mijn mening is dat je man het gebruikt voor andere doeleinden
Bedenk zelf maar wat mogelijk is, verkoop, verhuur, of dates noem maar op.
MAW opruimen wat hij gefilmd heeft

N. van Beers -

Een camera stiekem in de slaapkamer plaatsen zonder ook maar iets te zeggen of overleggen is echt een no go.
Als hij jullie sexleven maar saai vind of eenzijdig is dat iets om samen over te praten.
Praten in je relatie/huwelijk is zo belangrijk, dat is juist je basis. Hoelang je ook samen bent, altijd moet je blijven werken aan je relatie.
De meeste mannen zijn dan wel geen praters, maar in dit geval wel nodig.
Je hebt geen sex met die camera, wel met je man. Wat hij noemt de “saaie” sex, juist dat neemt hij om, en komt op what the f*ck monteerd hij ook. Toen ik dat las gingen de alarm bellen af.
Hij zegt wel dat hij er niets mee doet, maar vanwaar die montages dan? Ik krijg daarbij het gevoel dat het wel voor openbaar gebruik is.
Ik zou echt de onderste steen boven willen hebben, en jezelf afvragen ofdat hij wel te vertrouwen is.
Voordat je hier achter kwam stond de camera er al een poos. Hij verzwijgt zoiets. Wat hij doet is strafbaar en een inbreuk op je privecy.
Samen moet je er juist aan werken om het weer wat leuker en spannender te krijgen tussen de lakens, aangeven wat je mist, wat je fijn en leuk vind en juist ook wat niet. Ga desnoods uit je comfort zone en bestel een speeltje online om dat samen te ontdekken.
Dat is werken aan, maar die camera niet.
Nee meid, ga antwoorden zien te krijgen op de vragen die je hebt, en voornamelijk de vraag kwa vertrouwen en ofdat je denkt na deze ontdekking ofdat je nog wel gelukkig kunt zijn/worden met een man die zo in elkaar steekt en doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het is wel een narcistische trek wat hij laat zien. En in zn relatie/huwelijk wil je echt niet zitten. Daarvoor is maar 1 uitvlucht en dat is weggaan. Heel veel succes😘

Sam -

Ik denk dat je er best iets constructiefs mee doet.
In de eerste plaats natuurlijk praten over het stiekeme aspect. Je weet nu waarom hij het doet/deed, maar nog niet waarom stiekem. Maak hem duidelijk dat je behoefte hebt aan openheid en eerlijkheid en dat je liever geconfronteerd wordt met moeilijke onderwerpen dan met stiekem gedoe.
Daarna bespreek je open en eerlijk jullie sexuele verlangens en wensen. Misschien kan je samen wel iets opwindends doen met dat beeldmateriaal bij wijze van voorspel.

Security Guy -

Camera’s en microfoons verstoppen in je huis is een privacyprobleem, waarvoor sinds een paar jaar specifieke wetten ingevoerd zijn. Elk opzettelijk filmen of fotograferen in woningen of niet-publieke plaatsen met een verborgen camera is verboden tenzij dit vooraf duidelijk is aangekondigd (art. 139f Wetboek van Strafrecht: maximaal zes maanden cel).

Angela -

Als hij jullie seksleven saai vindt had hij dat beter ter sprake kunnen brengen en kijken wat er veranderd kan worden. In plaats daarvan houdt hij zijn mond en filmt jullie stiekem. Een beetje alsof het jouw schuld is dat hij het saai vindt en dit zijn oplossing is… filmpjes opeisen en vernietigen. En nog eens goed nadenken over deze relatie.

Fleur -

Beeldmateriaal onmiddellijk vernietigen!!!
En camera ook. Nooit goedvinden zoiets.
Wat een eikel zeg.

Anoniempje -

Walgelijk!.. als dat mijn partner was had die een heel groot probleem. Not done!!
Major red flag!!

Iv -

Zorg dat het beeldmateriaal verdwijnt! En dat nare gevoel wat je hebt? Negeer dit niet! Dit is niet iets kleins. De opmerking “ik mag ons toch gewoon filmen in ons eigen huis?” Is echt een narcistische opmerking, hij doet alsof dit normaal is. En ja, dit moet kunnen, in goed overleg en wederzijdse toestemming, maar niet in het geheim! Lees eens wat informatie over narcistisch gedrag en of je hem hierin kan herkennen. 10 jaar huwelijk is mooi en als het goed gaat is het huwelijk een belofte voor het leven, maar vereist wel openheid en eerlijkheid van twee kanten. Wil je een levenlang in een huwelijk met iemand die onbetrouwbaar is?

Pietertje -

Je sexleven minder saai maken. Mannen lopen weg erom en raken gefrustreerd. Probeer wat nieuws, vraag naar zijn fantasieën en wat hij fijn vind, doe eens gek.

Owja. Sex ongemeld opnemen is een no go…

Leonie Hazenberg -

Ik vind het ziek om het stiekem te filmen. Voor mij zou het over en uit zijn.

Ingrid -

Wat een stiekemerd. Ik zou de video-tapes opeisen en vernietigen.
Wie weet wat hij er nog meer mee doet of gaat doen in de toekomst.

Heeft hij nog meer verborgen eigenaardigheden soms.

a. -

Ik zou proberen te kijken hoe je dit samen spannend kan maken, zodat hij niet stiekem wil filmen, maar dat jullie dit samen doen. Ik denk dat het ook spannend is om iets stiekem te filmen en het is wel iets waar hij opgewonden van raakt, en niet van vrouwen elders. Maar misschien is het samen filmen dan ook leuk (Stiekem filmen is natuurlijk gewoon echt niet netjes).

Olaf -

Wat een bullshit “ik had zeker de relatie verbroken.
Hij filmt JOU!!….bovengemiddeld sex hebben en preuts dat je man het filmt……die zegt straks nooit meer iets en zoekt waarschijnlijk naar iemand die het wel spannend vind.

G. -

Meis je moet zorgen dat de filmpjes verdwijnen je hoort zo vaak dat een relatie stuk loopt en ze je ermee gaan chanteren ook al ben je zo lang samen probeer het te laten verdwijnen dit kan tegen je gebruikt worden

L van Beers -

Het feit dat hij stiekem filmt en monteert, geeft wel aan dat hij weet dat jij het niet leuk vindt. Laat je niet wegzetten en zorg ervoor dat alles vernietigd wordt.
Wat een . . . . . . . .!

Reageer ook