fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn man en ik duiken alleen op vakantie tussen de lakens: “Dan wél zin!”

Mijn man en ik delen alleen op vakantie de lakens

Toen Kathleen en Floris elkaar tien jaar geleden tijdens een small group training in het Amsterdamse Vondelpark tegen het lijf liepen, was het liefde op het eerste gezicht. “Floris was by far de knapste man van de groep en ik ging dan ook meteen naast hem staan. We raakten in gesprek, wisselden nummers uit en spraken af samen een borrel te gaan drinken. Aan het einde van de avond ben ik met hem mee naar huis gegaan en altijd gebleven. Floris was echt mijn lot uit de loterij!”, vertelt Kathleen. “We zijn heel gelukkig, maar ik baal dat ons seksleven een soort nulpunt heeft bereikt…” 

Voordat Kathleen en Floris kinderen hadden, konden ze niet van elkaar afblijven. “Dat ging gewoon vanzelf. Van vrienden om ons heen hoorden we weleens dat ze er echt tijd voor moesten maken of zelfs een vast moment afspraken. Daar konden wij ons geen voorstelling van maken!” Maar dat verandert wanneer het stel in rap tempo drie kinderen krijgt. “Als ik ’s avonds eindelijk in bed lig, wil ik maar één ding: slapen.”

Vol leven

Het leven van Kathleen en Floris is erg vol. “De kinderen zijn 9 maanden, 2 jaar en 4 jaar oud. Ik geef de jongste nog borstvoeding, maar werk wel alweer fulltime. Ook Floris werkt vijf dagen per week en dat vinden we allebei vermoeiend. Thuis hebben we veel hulp. Zo passen mijn ouders één dag per week op, brengt de moeder van Floris de oudste elke week naar zwemles en hebben we een hulp in de huishouding. Zonder deze hulptroepen zouden we het allemaal niet kunnen doen.”

Voel niks voor plannen

Hoewel Kathleen weet dat de meeste jonge ouders minder seks hebben dan stellen zonder kinderen, baalt ze er wel van. “Het was iets fijns van ons samen. Ik vind Floris nog steeds hartstikke aantrekkelijk, maar ik kan de energie gewoon niet vinden. Bij hem is dat ook zo; hij vindt mij prachtig, maar wil ’s avonds gewoon slapen. Het voelt als een soort vacuüm waar we samen inzitten en wat lastig te doorbreken is…. Moeten wij (net als onze vrienden) ook de seks gaan inplannen? Ik voel daar niks voor!”

Bijna elke avond

Op vakantie gaat het er gelukkig heel anders aan toe. “In mei zaten we lekker twee weken op Aruba. We hadden hier een huisje met zwembad en de kinderen genoten enorm van het mooie weer. Als de kids ’s avonds op bed lagen, namen Floris en ik de tijd om uitgebreid samen te koken. Die vakantie vreeën we ineens bijna elke avond met elkaar. ‘Waarom doen we dit thuis niet?’, vroeg Floris toen ik in zijn armen lag. Op vakantie is er eindelijk de ruimte en ontspanning dat zoiets kan ontstaan. Thuis is dat er niet.”

Komt er niet van

Na de vakantie nemen Floris en Kathleen zich voor om thuis vaker een avond met z’n tweeën te zijn. “Dit is er nog niet van gekomen. Op de doordeweekse avonden gaan we om de beurt sporten of hebben afspraken voor werk. De weekenden zijn meestal helemaal volgepland met etentjes, verjaardagen en andere verplichtingen. Laatst hadden we het erover om de vrijdagavond vanaf nu vrij te houden, zodat we dan met z’n tweeën iets leuks kunnen doen. Maar in de praktijk lukt het zelden om dit ook echt te doen. Het is gewoon veel te druk.”

Vakantieseks enquete

Is het verhaal van Kathleen en Floris herkenbaar? Of juist helemaal niet? Willie.nl is benieuwd naar jouw vakantieseksbeleving. Heb je op vakantie meer zin en doe je het dan ook vaker? Of juist minder? En neem je bijvoorbeeld ook weleens een speeltje mee? Deel jouw ervaring (anoniem) in Willies vakantieseks-enquête! Als je hem invult krijg je 15 procent korting op je volgende bestelling boven de 50 euro. Ook maak je kans op een koffer vol seksspeeltjes, ter waarde van 450 euro.

Photo by Jeremy Doddridge on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Al je sociale contacten schrappen voor intimiteit lijkt me ook niet een heel goede balans.

Overigens wel frappant dat er precies een interview plaats heeft gehad op het moment dat Willie een aansluitende enquête heeft lopen! Such a coincidence!

Anna -

Misschien is het een idee om de verplichtingen, etentjes en verjaardagen eens te schrappen in het weekend en het weekend voor het gezin te reserveren. En zo dus ook voor jezelf tijd te maken.

Reageer ook