fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn leven in dienst van hem

Ze gelooft het echt niet! Kees heeft haar na 37 jaar aan de kant gezet voor zijn jeugdliefde. Hoe durft hij! ‘Mijn hele leven heb ik keihard gewerkt om het hem naar de zin te maken. En nu zet hij mij aan de kant!’

Sylvia verhaalt van de hak op de tak over haar geschiedenis met Kees, haar grote liefde. Ze ontmoet hem in een danslokaal, vlak nadat hij zijn verkering heeft uitgemaakt. De relatie ontwikkelt zich langzaam, omdat hij telkens blijft twijfelen over zijn jeugdliefde Anneke. In hem ziet Sylvia een man die te vertrouwen en eerlijk is. De twijfel wordt weggenomen als Kees Sylvia ten huwelijk vraagt. Al snel raakt ze zwanger en samen krijgen ze drie kinderen. Allebei hebben ze hun eigen werk. Kees is chirurg en heeft een baan aangeboden gekregen in Oeganda. Met het hele gezin verhuizen ze voor een aantal jaren naar Afrika, waar ze werken in de binnenlanden. Sylvia hoeft nooit na te denken om hem te volgen, dat doet ze puur uit liefde.

Kees kan doen en laten wat hij wil. Sylvia regelt alles, zowel huishoudelijke als financiële taken. Daarmee neemt ze volledig de verantwoordelijkheid van haar man uit handen. ‘Maar ja, hij heeft veel aan zijn hoofd en ik doe dat toch uit liefde’. Zelf heeft ze geen vriendinnen of een sociaal leven, want haar leven staat in dienst van Kees. Aan haar zelf toekomen, wat is dat?

Na een jarenlang verblijf in Afrika komt Kees helaas niet meer aan werk. Hij komt thuis te zitten met zijn onophoudelijke gemopper en enkele woedeaanvallen. Sylvia probeert zo goed en zo kwaad voor hem een prettige sfeer te creëren, zodat hij zich maar beter voelt.

Een uiterst hard gelag als hij op zijn 68ste contact krijgt met Anneke en kiest om de resterende jaren met haar door te brengen. Ineens blijkt Kees wel van theater te houden, vindt hij het heerlijk om strandwandelingen te maken en gaat hij regelmatig weekendjes weg. Sylvia kreeg hem 37 jaar lang niet uit zijn stoel!

Ze is heel boos en blijft hem steevast ‘mijn man’ noemen. Ik wijs haar daarop, maar ze houdt vol dat hij nog wel bij haar terug zal komen, omdat dit een bevlieging van hem is. In de sessies probeer ik haar zich te laten richten op zichzelf. Wat houdt zorgen voor jou in, hoe zorg jij voor jezelf, waar zit jouw angst? Zo enkele vragen om haar terug te brengen naar haar eigen gevoel, zodat ze kan gaan staan voor wie zij werkelijk is en durft te kiezen voor haar eigen geluk.

Marcella Hagenaar heeft sinds een aantal jaren een praktijk voor
relatietherapie in Krommenie en Zwanenburg. Zij begeleidt mensen van chaos naar helderheid, zodat nieuwe structuren en hernieuwde liefde voor elkaar kan ontstaan. Via schematherapie worden patronen, die niet meer werken op een integere en liefdevolle wijze duidelijk en bewust gemaakt.

http://www.bijmijcoaching.nl

Klik hier om ook de andere artikelen van Marcella op Damespraatjes te lezen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook