fb
Damespraatjes Damespraatjes

Michelle bezocht Stockholm: dit is haar verslag

Stockholm is niet mijn top of mind als ik denk aan een stedentrip. Nadat ik hier ben geweest begrijp ik niet dat deze stad nog niet immens populair is. Wat een fijne, sfeervolle en veilig aandoende stad is Stockholm. Met tien vriendinnen hebben we drie dagen lang de stad mogen ontdekken. Mijn conclusie: deze stad moet je een keer bezocht hebben.

Onze vliegreis bracht ons van Weeze (Düsseldorf) naar Skavsta (Stockholm). Hierna volgde een busreis van een uur en een kwartier. Dit was alles behalve een straf. Tijdens de busreis kun je namelijk optimaal genieten van het adembenemende Zweedse landschap: uitgestrekte weiden, karakteristieke rode huisjes en bloemenvelden. Eigenlijk een mooi extraatje bij de reis.

De uitgestrekte bloemenvelden op weg naar het stadscentrum

De uitgestrekte bloemenvelden op weg naar het stadscentrum

Aangekomen op het Centraal Station vervolgen we lopend onze weg naar het hostel. Deze ligt nabij Gamla Stan, het oude stadsdeel van Stockholm. In deze korte tocht zien we al een prachtig deel van Stockholm. Gamla Stan is een lust voor het oog: warm gekleurde gebouwen, authentieke boetiekjes en prachtige doorkijksteegjes. De eerste avond eten we in een gezellige bar in de straat van ons hostel (Hornsgatan), waar ze heerlijke rode wijn hebben. In deze straat zitten tal van leuke tentjes: van gezellige barretjes tot hippe lunchrooms.

Het prachtige Birger Jarls Torg

Het prachtige Birger Jarls Torg

In de stad kopen we een kaartje voor de Hop on Hop off bus voor onze tweede dag, omdat we zo in een korte tijd veel kunnen zien van de stad. Onze eerste stop is het Koninklijk Paleis, ofwel Kungliga Slottet. Hier kijk je mooi uit op het wateren loop je over een lange laan naar het paleis. Wanneer je hier naar boven loopt heb je een adembenemend uitzicht over een deel van de stad. Als je je weg vervolgt naar de straat die hieraan grenst, Vasterlanggatan, bevind je je ineens te midden van de boetiekjes. Deze straat straalt pure gezelligheid en authenticiteit uit. Overal waar je kijkt zie je leuke boetiekjes, gezellige cafeetjes en links en rechts nauwe steegjes. We drinken hier een heerlijke cappuccino in Café Gråmunken. Dit ligt aan het begin van deze levendige straat.

Uitzicht op het water en het Koninklijk Paleis

Uitzicht op het water en het Koninklijk Paleis

De laan naar het Koninklijk Paleis

De laan naar het Koninklijk Paleis

Café Gråmunken voor een heerlijke cappuccino

Café Gråmunken voor een heerlijke cappuccino

Wanneer je de bus pakt kun je door naar Fjällgatan. Vanuit deze halte kun je een stukje naar boven lopen en heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en het water. Echt geweldig! Als je in deze wijk door de straatjes loopt zie je ook hier weer de typerende huisjes van Stockholm: gekleurd in warm geel, mint groen en oranje.

De huisjes in Fjällgatan

De huisjes in Fjällgatan

Voor alle vrouwen: breng een bezoekje aan de Sturegallerian Shopping Mall. Dit ligt aan een mooi plein waar we even een tussenstop hebben gemaakt bij Starbucks en vervolgens een aantal winkels in zijn gedoken. Perfecte omgeving om even op te warmen ook, want in mei is het toch wel erg fris. De ronde met de bus hebben we afgerond bij het stadhuis. Heel de stad is omgeven door water, dus ook hier heb je weer mooie uitzichten op delen van de stad met het water eromheen. Je kan hier ook de toren beklimmen, wat ook echt een aanrader is voor een mooi uitzicht.

Uitzicht op de toren van het stadhuis

Uitzicht op de toren van het stadhuis

Het plein voor Sturegallerian Shopping Mall

Het plein voor Sturegallerian Shopping Mall

We hebben niet uitgebreid geluncht in Stockholm, maar we hebben broodjes met beleg in de supermarkt gehaald, wat prima te doen is. Hier hebben ze heerlijke broodjes van pistoletjes tot croissantjes en van chocoladebroodjes tot brood met nootjes. Hierdoor houd je meer tijd over om de stad te bewonderen! De laatste avond zijn we in een super hippe tent geweest: Ambassadeur. Jong en hip Stockholm is hier te vinden. DJ’s van over de hele wereld draaien in deze tent. Erg leuk als je je dus een avondje wil vermaken tot in de late uurtjes. Deze club kun je vinden in Kungsgatan.

9

Naar deze stad wil ik zeker een keer terug om ook de Scherenkust te bezoeken. Dit zou ook ontzettend mooi moeten zijn, maar omdat dit buiten het stadscentrum ligt, heb je hier net wat meer tijd voor nodig. Overall is Stockholm een fijne stad, waar je gezelligheid vindt en gemakkelijk je weg vindt.

 Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestudeerd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie.

Reageer ook