fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met dit platform boek je de beste chefs aan huis!

Als ik vroeger aan weekend dacht, dan dacht ik aan lekker uiteten en uitgebreid genieten. We gingen graag uiteten en lieten ons daarbij het liefste zo veel mogelijk in de watten leggen. Van het aperitief en amuses tot het digestief met friandises of een sigaar: wij genieten van begin tot eind. Het was voor ons dan ook best een klap toen we te horen kregen dat de horeca (alweer) dicht moest. Natuurlijk omdat wij het zelf zouden gaan missen, maar bovenal om te horen dat de horeca eigenaren en -werknemers hun geliefde werk niet meer konden uitvoeren.  

Chef aan huis

Ondernemers blijven ondernemers en dus zagen we de gave ‘dinner at home’ concepten als paddenstoelen uit de grond schieten. Restaurants kwamen met afhaalmenu’s, boxen waarmee je zelf kon koken op sterrenniveau en last but not least: chef’s die bij jou aan huis komen koken. Wij hebben alle genoemde opties geprobeerd en moeten toch wel zeggen dat de chef aan huis het aller, aller, aller lekkerste is. Een aantal weken geleden ontvingen wij voor het eerst een échte chefkok in onze keuken. Normaal gesproken ben ik vrij druk en gestresst als wij etentjes hebben, maar dit keer was het helemaal relaxt. Waar ik normaal gesproken tijdens het snijden van de groenten ook mijn haar sta te föhnen en de kinderen entertain, kon ik het nu tien tempo’s rustiger doen. De voorbereiding in de keuken was in volle gang en ik kon heerlijk de tijd nemen voor mijzelf en de kids.

Schone keuken

Thuis uiteten gaan was voor ons een geweldige ervaring. Het eten, de cocktails en de wijn waren allemaal voortreffelijk en de keuken werd brandschoon achtergelaten. Een verademing, vooral vergeleken met al die sterrengerechten die ik de weken daarvoor zelf in elkaar moest draaien. Door thuis een kok neer te zetten heb je niet alleen minder om handen, je voelt je direct te gast in je eigen huis. Echt een hele bijzondere ervaring, waarvan ik denk dat iedereen daar hetzelfde over denkt.

Kok bij jou thuis

Hoe kom je nou aan zo’n échte thuiskok? Daar is een hele handige website voor: CHEFSTBL. Hoe werkt het? Allereerst vul je in waar jij woont. Ik was op zoek naar een kok aan huis in Bussum, maar ook een chef aan huis Den Haag of een chef aan huis Amsterdam ga je daar vinden. Eigenlijk in het hele land kan er een chef naar jou toekomen. Vervolgens kies je de datum waarop jij graag thuis uiteten zou willen en maak je de keuze uit alle verschillende diner-opties. Ga jij voor een gastronomisch menu of kies je liever voor gerechten met een Aziatische invloed? En koop jij zelf wijnen in of wil jij je laten verrassen met bijpassende wijnen bij de gerechten? Het is helemaal aan jou!

Haalbaar en hygiënisch

Een kok aan huis lijkt misschien alleen weggelegd voor the rich and famous, maar dit is absoluut niet het geval! Je hebt al een chef aan huis vanaf 150 euro per persoon. Hier zit ook de grote schoonmaak achteraf bij inbegrepen. Hygiëne staat in de kokswereld hoog in het vaandel. Ze zijn gewend om schoon en georganiseerd te werken en van een kok aan huis mag je niet anders verwachten. Ook kan je vooraf kenbaar maken wat jij belangrijk vindt op het gebied van COVID-19. Zo dragen de koks indien gewenst een mondkapje, kunnen er sneltesten worden afgenomen en wordt er tot jullie voldoende afstand gehouden. Zo is het niet alleen lekker en gezellig, maar ook hygiënisch en veilig.

Heb jij er ooit al over nagedacht om een kok aan huis in te huren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

1 reactie

Joris -

“Een kok aan huis lijkt misschien alleen weggelegd voor the rich and famous, maar dit is absoluut niet het geval! Je hebt al een chef aan huis vanaf 150 euro per persoon.”

Waarmee he dus maar voor een select gezelschap mogelijk is.

Reageer ook