fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze producten krijg je de kinderkamer goed georganiseerd (en houden de kids het zelf bij!)

Als er een wereldkampioenschap troep maken zou bestaan, dan zouden mijn kids daar met twee vingers in hun neus de eerste prijs pakken. Ik weet niet hoe ze het doen, maar op de een of andere manier hebben ze het vermogen om in dertig seconden al het speelgoed uit de speelhoek door het huis te verspreiden. Het ene moment kan het hele huis opgeruimd zijn, maar knipper ik één keer met mijn ogen? Dan is het vrijwel altijd weer een chaos. Soms word ik heel moe van al het opruimen en overweeg ik zelfs om hun speelhoek volledig te Marie Condo-en. Maar ja… Dat is eigenlijk wel heel zielig. Kinderen blijven kinderen en die willen gewoon naar hartelust spelen. 

Met de kids hanteren wij tegenwoordig een nieuwe aanpak: ze mogen alles uit de kasten trekken, maar daarna helpen ze wel met opruimen. Aanvankelijk hadden ze hier weinig zin in, maar door een paar slimme aankopen en afspraken gaat dat nu erg goed. Heel fijn, want zo blijven de babykamer en kinderkamer decoratie net zo mooi als ooit bedacht. Ik deel natuurlijk graag met jullie hoe wij dat doen!

Leuke opbergmanden

In de speelhoek en in de slaapkamers hebben wij nu leuke opbergmanden staan. Zo hebben ze allebei één opbergmand voor de kinderkamer en staan er in de speelhoek verschillende manden voor verschillende spullen. Een mand voor de duplo, een mand voor de treinbanen, een mand voor de knuffels en een mand voor overig speelgoed. We spreken nu met ze af dat ze steeds één mand pakken, met de inhoud spelen, het na het spelen weer terugstoppen en dan een nieuwe mand pakken. Op de een of andere manier zien zij dit door de leuke manden als een soort spelletje en houden ze zich (voor nu, haha!) ook echt aan het systeem. Daarnaast merk ik ook dat het voor de kids veel leuker is om met één soort speelgoed te spelen en hier helemaal in op te gaan, in plaats van alles door elkaar.

Spelen op speelkleed

Daarnaast werken wij tegenwoordig ook met speelkleden. Deze vrolijke kleden zien er leuk uit en het zorgt ervoor dat de kids niet meer op die harde houten vloer zitten. En er is nog een voordeel: je tilt het kleed in één keer op en kiept alles van het kleed zo weer in de juiste mand. Heel handig met klein speelgoed zoals Playmobil, Lego of K’Nex.

Opruimliedje

Onze kinderen zijn nog op de leeftijd dat een liedje daadwerkelijk alles leuker maakt. Ken je nog de film Mary Poppins? Zij maakt van het opruimen een feestje, waardoor de kinderen maar wat graag meedoen. Met een beetje gezelligheid en fantasie vinden de meeste kinderen opruimen helemaal niet zo vervelend. Wij luisteren vaak naar het opruimliedje van Nijntje.

Praat mee

We zijn heel benieuwd hoe jullie de kinderkamer netjes houden! Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook