fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze kerstgeschenken zijn werknemers het meest blij

Met deze kerstgeschenken zijn werknemers het meest blij

Waarschijnlijk ben je nog niet bezig met Kerst, de zomervakantie moet immers nog beginnen, maar er zijn mensen die er wel al druk mee zijn. Ik heb het over de personen die binnen een bedrijf de Kerstpakketten moeten regelen. Believe it or not, daar beginnen ze dus nu al mee! Maar wat geef je nou eigenlijk aan je personeel als blijk van waardering? Ik heb Spotify aangezet en keihard meegezongen met Mariah Carey en haar ‘All I want for Christmas’ en zocht het voor je uit. Met deze Kerstgeschenken zijn werknemers het meest blij!

Verdiep je eens in je medewerkers

Een kerstpakket dat aansluit bij de individuele voorkeuren en interesses van de medewerkers zal zeker in de smaak vallen. Verdiep je eens in de hobby’s, favoriete snacks of andere voorkeuren van je medewerkers en pas het kerstpakket daarop aan. Dit laat niet alleen een stuk waardering zien, maar ook dat je de medewerkers echt kent. Wil je ze de optie geven om zelf iets uit te kiezen, dan is het geven van een cadeaubon natuurlijk ook altijd een goed idee. Deze zijn er overigens ook voor een heerlijke lunch, een high tea, of een bezoekje aan de bioscoop. Een leuke dag, daar wordt iedereen vrolijk van!

Duurzaamheid staat centraal

In deze tijd hechten steeds meer mensen waarde aan duurzaamheid. Ook veel bedrijven gaan hier in mee en dat is natuurlijk erg positief. Neem dus ook zeker eens een kijkje naar kerstpakketten die milieuvriendelijk zijn samengesteld. Denk aan herbruikbare waterflessen, bamboe keukengerei of producten met een fairtrade en biologische oorsprong, zoals koffie en thee. Je laat op deze manier zien dat je betrokken bent en over de belangrijke zaken in het leven nadenkt.

Lokale lekkernijen

Verras je medewerkers met een selectie van lokale lekkernijen uit de regio waar je bedrijf gevestigd is. Denk aan ambachtelijke chocolade, verse honing of andere unieke streekproducten. Hiermee stimuleer je niet alleen de lokale economie, maar geef je ook een persoonlijk tintje aan het kerstcadeau dat je aan ze geeft. Benader lokale (kleine) ondernemers en kijk of er een mooie samenwerking mogelijk is. Wellicht is dit wel voor een langere termijn (en ook geschikt voor geschenken voor zakenrelaties).

Een heerlijk drankje hoort erbij

Voor degenen die graag van een heerlijk drankje genieten, zijn er pakketten samen te stellen met bijvoorbeeld biologische wijnen, ambachtelijk gebrouwen biertjes en fijne likeuren. Daarnaast kunnen er bijpassende glazen, accessoires en zelfs een proeverijgids worden toegevoegd. Houd wel rekening met mensen die geen alcohol drinken. Voor hen is een pakket als dit natuurlijk minder geschikt. Er zijn gelukkig ook meerdere pakketten te vinden die non-alcoholisch zijn. Probeer hier echt aandacht aan te geven zodat je mensen niet tegen de borst stoot.

Reispakket voor de travellers

Voor de avontuurlijke reisliefhebbers is een reispakket een originele optie.  Denk aan een mooi koffertje met daarin allemaal reis gerelateerde items zoals lekkere snacks, reisgidsen, bagagelabels, reiskussens en een reisstekker. Je kunt natuurlijk ook exotische kruiden, kookboeken met bijzondere recepten en (houdbare) ingrediënten toevoegen, zodat medewerkers thuis kunnen genieten van een culinaire wereldreis.

Afbeelding: Antoni Shkraba – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook