fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bordspel kopen? De leukste bordspellen bij het Spellenhuis

gezellige avond met de meiden

Vind je het leuk om met vrienden of familie bordspellen te spelen? Maar wil je jouw bordspellen collectie uitbreiden met wat nieuws? Bij het Spellenhuis vind je de beste spelletjes en leukste gezelschapspellen.

De 4 meest populaire bord- en gezelschapsspellen van dit moment

Op zoek naar een leuk bordspel om samen te spelen? Maar weet je door het enorme aanbod aan gezelschapsspellen niet welke bij je past? Om je te helpen nemen we in dit artikel de 4 leukste bordspellen bij het Spellenhuis van dit moment met je door.

Wil je één van deze spelletjes eerst uitproberen voordat je ze koopt? Dat kan! In ons The Boardroom bordspellen café in Haarlem of Den Haag kun je samen met je vrienden voor €6,- per persoon onze grote collectie spellen onbeperkt komen uitproberen.

Carcassonne

Een absolute klassieker als je het ons vraagt: het gezellige familiespel Carcassonne. Het is dan ook niet voor niets dat er voor dit spel al talloze uitbreidingen uitgebracht zijn. Dit bordspel is geliefd bij jong en oud, is eenvoudig te spelen maar toch uitdagend dankzij tactische elementen!

In dit bordspel, eigenlijk legspel, bouw je als speler samen met je medespelers de Franse stad Carcassonne. Dit doe je door het aanleggen van wegen en weiden of het bouwen van steden en kloosters. Per beurt mag je één tegel plaatsen, maar deze ook opeisen door er een meeple op te plaatsen.

Bij ieder afgerond project behaal je punten als jouw meeple op de tegel staat. Zodra alle tegels zijn gelegd is het spel afgelopen. En de speler die dan de meeste punten heeft, wint het spel!

7 Wonders Duel

Vind je het leuk om de strijd aan te gaan met 1 andere speler? Dan is 7 Wonders Duel misschien wel iets voor jou. Dit standalone bordspel is speciaal gemaakt voor 2 spelers en speelt zich af in de wereld van 7 Wonders.

Het doel van het 7 Wonders Duel spel is om jouw beschaving naar de overwinning te leiden. Dit doe je door toonaangevende gebouwen te bouwen, je leger te laten heersen of uit te blinken in de wetenschap. Het spel bestaat uit 3 rondes, ofwel Tijdperken, waar je kaarten kunt kiezen met effecten die steeds krachtiger worden.

Welke kaart je ook kiest, iedere kaart beïnvloed jouw strategie waardoor je tactische keuzes moet maken. Net als in het originele spel kun je met iedere kaart die je bemachtigt bouwen, weggooien voor munten of gebruiken om een wonder te bouwen. Je wint bij een militaire of wetenschappelijke overheersing, of als je aan het einde van ronde 3 de meeste punten hebt.

Exploding Kittens

We konden het toch niet laten om het kaartspel Exploding Kittens in ons lijstje op te nemen. En dat is met goede reden! In dit leuke spelletje ga je met 2 tot 5 personen de strijd aan om de juiste kaarten te spelen tijdens jouw buurt en andere spelers aan te vallen.

Het doel? Ervoor zorgen dat je niet explodeert als je de gevreesde Exploding Kitten kaart trekt. Doe je dit wel? Dan heb je direct verloren.

Qwixx

De laatste uit onze top 4 is het leuke dobbelspel Qwixx, waarin je zoveel mogelijk vakjes probeert af te kruisen om punten te verdienen. Hoe je dit doet? Je probeert de scores die je met je dobbelstenen gooit zo snel en veel mogelijk af te vinken in de vier gekleurde rijen op je scoreblok.

Wat dit dobbelspelletje nóg leuker maakt is dat je tijdens het spelen continu bezig bent. Je kunt namelijk ook gebruik maken van de dobbelstenen die door jouw medespelers gegooid worden.

Aangekomen op het laatste vakje op een rijkleur? Dan kun je de rij sluiten en een lekkere bonus binnen harken. Maar pas op: jouw tegenstanders kunnen dit dus ook doen, waardoor een rij soms veel te snel voor jou als speler gesloten wordt.

Het spel eindigt wanneer een tweede kleur gesloten wordt, of wanneer één van de spelers 4 mislukte worpen heeft afgevinkt. Door tactische keuzes die je gedurende het spel moet maken blijft Qwixx een spelletje wat je steeds wilt blijven spelen.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook