fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mensen in deze provincie ontvangen de meeste kerstkaarten!

Heb jij al een stapeltje sfeervolle kerstkaarten in huis? En zijn de eerste season greetings al op de deurmat geploft? Ik vind het een heerlijke tijd en ga echt een avondje zitten om de kaarten te schrijven. Gelukkig doen veel anderen dat ook nog: in het jaar dat corona uitbrak, stuurden we veel kaarten. Vooral naar het noorden; Noordelingen krijgen doorgaans de meeste kerstkaarten zo blijkt uit onderzoek.

Ik vind dat grappig om te lezen. Want ogenblikkelijk vraag ik me af: waardoor komt dat? Komt dat omdat mensen in het Noorden zo ver weg wonen zodat ze minder vaak bezoek krijgen? En dat mensen dan denken: “Ach, laten we Trui maar een kaartje sturen, we zien haar al niet zo vaak”? Uit een onderzoek dat kaartenwebshop Kaartje2go.nl uitvoerde, blijkt dat de Friese hoofdstad Leeuwarden in de top 3 staat van hoofdsteden die de meeste kerstkaarten per inwoner krijgt. Als je kijkt naar de provincies in het Noorden dan krijgen Groningers de minste post.

Gelukkig nieuw jaar, Wim en Nel

Zowel de online kaartenwebshops als onze trouwe Post.nl heeft het sinds twee jaar weer razend druk in de maand december. Corona zorgt ervoor dat we veel minder bij elkaar op bezoek gaan maar het wel super belangrijk vinden te laten weten dat we aan de ander denken. De wat goedkopere en dertien in een dozijn-kerstkaarten laten we dan links liggen want we kiezen liever voor grappige kerstkaarten, kaarten met een persoonlijke boodschap of duurzame kerstkaarten . Ook nemen we weer meer de tijd om er een persoonlijke boodschap of wens in te krabbelen, in plaats van het geijkte: prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, H.G. Wim en Nel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kaartje2go (@kaartje2go)

Pakketbezorgers rijden af en aan

De pakketbezorgers blijven maar doorscheuren in hun busje om de kerstcadeautjes op tijd te bezorgen. Dat doen we sinds de corona ook meer: elkaar iets leuks sturen met Kerst. Een aardigheidje om te laten merken dat je om elkaar geeft en aan elkaar denkt. Vooral bij mensen in het Oosten bellen pakketbezorgers het vaakst aan om de verrassing te overhandigen. Een lekker plaatselijk gebrouwen biertje is altijd een welkom cadeau. Met daarbij uiteraard een gezellige kerstkaart. Misschien toch maar naar de Achterhoek verhuizen?

Haags kaartje

Een stuk minder kaarten worden naar Noord- en Zuid-Holland gestuurd. Hagenezen komen er helemaal bekaaid af: in de hofstad worden de minste kaarten bezorgd in vergelijking tot de rest van de provincie Zuid-Holland. Kennelijk is daar het schrijven en versturen van een kerstkaart minder in trek. Hagenezen die dat zat zijn kunnen het beste naar Zwolle, Den Bosch of Leeuwarden verhuizen. Inwoners van deze steden hebben meer kans om een kerstkaart te ontvangen.

Ik vind dat grappig om te weten. Ik woon in Noord-Holland, de provincie waar de minste post wordt bezorgd, maar bij ons is het elk jaar een kerstkaarten-feestje. Maar misschien is het ook wel zo dat als je zelf elk jaar weer de tijd en moeite neemt om je dierbaren een fijne kerst te wensen of ze te bedanken voor hun hulp in het afgelopen jaar, dat je zelf ook meer kaarten ontvangt. Ik heb het er in elk geval graag voor over om een avondje te spenderen om mijn vrienden en familie te laten weten dat ik aan ze denk en dat ik blij met ze ben.

Worden er in jouw provincie veel kerstkaarten verstuurd?

Ben je benieuwd hoe het met jouw provincie of woonplaats is gesteld? Lees het hier.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook