fb
Damespraatjes Damespraatjes

Melody: “Mijn moeder organiseerde om belachelijke reden een interventie”

organiseerde om belachelijke reden een interventie

Melody is een werkende moeder met vier kinderen. “Dat is aanpoten! Ik heb geen contact met de vaders van mijn kinderen en doe dus alles alleen. In grote lijnen loopt dat prima en denk ik dat ik alle ballen hoog kan houden. Mijn moeder denkt daar alleen anders over en zou de situatie graag anders zien. Ze nam zelfs een hele extreme maatregel om mij duidelijk te maken dat het zo écht niet langer kan…” 

Keihard werken

Aan het einde van de dag, is Melody vaak gesloopt. “Ik werk 40 uur per week in de gehandicaptenzorg. Dat is keihard werken. Ik help de cliënten met aankleden, verschonen, eten, schoonmaken, het ontvangen van bezoek en het toedienen van medicatie. Regelmatig komt het voor dat de diensten uitlopen en dat ik veel meer uren maak. Dat is niet erg en hoort erbij. Wel zorgt het ervoor dat ik na een lange dag echt uitgeput ben.”

Moeder en BSO

Na een intensieve werkdag, racet Melody naar de BSO. “Twee van de vier zitten op de basisschool en gaan drie middagen per week naar de buitenschoolse opvang. Op de andere twee dagen, of wanneer ik in het weekend werk, is mijn moeder er. Daar ben ik heel blij mee, want de BSO is duur en gaat op een vaste tijd dicht. Als mijn moeder er is kan ik iets rustiger aandoen en weet ik dat de kinderen al lekker hebben gegeten wanneer ik thuiskom.”

Niet goed verzorgen

Door een gebeurtenis van laatst, heeft Melody flinke ruzie met haar moeder. “Je gelooft het niet, maar samen met mijn vader en zus organiseerde mijn moeder een interventie. Ze maken zich zorgen over hoe de dingen bij ons thuis gaan. Zo gaf mijn moeder aan dat ze het huis vaak heel vies vindt, dat er nauwelijks gezond eten in de ijskast ligt en dat ik te weinig tijd met de kinderen doorbreng. Eigenlijk zegt ze dat ze vindt dat ik de kinderen niet goed verzorg.”

Lekker belangrijk

Melody is het daar absoluut niet mee eens. “Ja, ons huis is soms vies. Ik heb ’s ochtends niet altijd tijd om een doekje over de ontbijttafel te halen en de afwas te doen. Het huis stofzuigen en badkamer en keuken schoonmaken doe ik elke zondag. Maar je weet hoe dat gaat in een gezin: dingen zijn meteen weer vies. Lekker belangrijk! Ik ken huizen waar het een stuk minder schoon is dan bij ons.”

Nauwelijks gezond eten

Ook met het idee dat er nauwelijks gezond eten in huis is, is Melody het niet eens. “Er ligt van alles! Ik koop alleen niet zo veel verse groente en fruit. Dit is duur en beperkt houdbaar. Ik kies daarom voor ingevroren of ingeblikt eten. En ja, we gooien elke week wel een keer de frituur aan. Maar wie doet dat niet?”

Meer kan ik niet doen

Tot slot is Melody het niet met haar familie eens dat de kinderen te weinig aandacht krijgen. “Natuurlijk droom ik ervan om minder te gaan werken en zelf mijn kinderen van school op te halen. Maar als alleenstaande moeder van vier is dit gewoon niet realistisch. Op de momenten dat ik er moet zijn, ben ik er. Als een van mijn kinderen ziek is bijvoorbeeld of als een van hen jarig is. Meer kan ik niet doen…”

Zo kwaad

De interventie heeft Melody enorm gekwetst en laten schrikken. “Ineens stonden ze in mijn woonkamer. Uit het niets. ‘Ga even zitten, we willen met je praten’, zei mijn vader. Vervolgens somden ze samen op wat ze vinden dat mis gaat bij ons thuis en welke veranderingen ik zou moeten maken. Ik was zó kwaad, dat ik ze de deur heb gewezen.”

Laat haar met een excuus komen

Doordat Melody op dit moment geen contact heeft met haar moeder, gaan haar kinderen vijf dagen per week naar de BSO. “Dat is duur en niet leuk voor ze. Maar ik kan niet anders! Laat mijn moeder eerst maar eens met een excuus komen. Ze zat er helemaal naast en ik wil dat ze dat inziet. Tot die tijd krijgt ze mijn kinderen niet te zien.”

Afbeelding: Nick Karvounis via Unsplash

Mia: ‘Ik wil helemaal niet meebetalen aan dit cadeau voor mijn collega’

Sinds een week of drie werkt Mia bij een reclamebureau. Ze heeft het prima naar haar zin. Leuke collega’s en een fijne werksfeer. Maar er is een ding waar ze onzeker over is en zich zelfs een beetje aan stoort. Het afscheidscadeau voor collega Willem. Er wordt flink wat van haar gevraagd… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Fiene -

Oei meid, wat vervelend voor je dat dit als een vervelende situatie voelde.
Ik zou toch even goed over nadenken of er toch iets wel waar is?
Je bent een hard werkende single mum die alle ballen probeert omhoog te houden en dat is hartstikke knap van je! Je doet hartstikke je best en ik denk dat jouw ouders het ook vinden!
Praat met jouw ouders luister naar ze en misschien komen jullie wel uit.
Ik denk dat ze echt het beste met je voor hebben.
En zeg ook tegen hun wat niet waar is en wat hun anders zien dan jij.
Sterkte!

Reageer ook