fb
Damespraatjes Damespraatjes

Meer beweging tijdens werktijd: makkelijker dan je denkt

beweging tijdens werktijd

Heb jij een zittend beroep? Dan is de kans groot dat je valt in de grote groep mensen die op een dag veel te weinig beweegt. De gemiddelde volwassene brengt tegenwoordig negen uur van de dag zittend door. Een gemiddelde, want doordat er ook mensen zijn die voor hun werk de hele dag in touw zijn, betekent dat ook dat er mensen zijn die meer dan 9 uur zullen zitten. En dat terwijl er, ook als je een zittend beroep hebt, best mogelijkheden zijn om hier verandering in aan te brengen.

Hoe ga je naar je werk?

Goed, meer gaan bewegen, terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Want naast je werk heb je ook nog de kinderen, je huishouden, de boodschappen, sociale verplichtingen: fanatiek gaan sporten past simpelweg niet in je agenda.

Dat hoeft ook niet. Je kan ook simpelweg wat slimmere keuzes maken en op die manier toch aan je beweging komen. Dat begint al met hoe je iedere dag naar je werk gaat. Werk je in de buurt? Als je normaal de auto neemt, kun je overwegen om in ieder geval op een aantal dagen eens te gaan lopen. Zo kom je niet alleen met een lekker wakker en fris hoofd op je werk aan, je hebt op weg naar huis ook even de kans om alles weer los te laten. En je zal ongemerkt een aardige conditie opbouwen!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eens wat vaker de fiets te pakken naar het werk, ook daarmee kom je aan extra beweging. En reis je met het openbaar vervoer? Probeer dan de weg naar het station bijvoorbeeld eens lopend af te leggen in plaats van met de auto.

Een wandeling in de pauze

Ook als je eenmaal op je werk bent, kun je nog wat beweging in je dag brengen. Hoe breng jij doorgaans je pauze door? De kans is groot dat je in de kantine zit. Breng hier eens verandering in aan en maak een lekker wandelingetje. Probeer een collega mee te krijgen, of ga met een groepje. Zo motiveer je elkaar en heb je de tijd om eens rustig bij te praten.

Loop eens wat vaker langs

Zeg eens eerlijk: hoe vaak zit jij aan je bureau en stuur je een mailtje of berichtje met een vraag naar een collega die op een andere verdieping zit? Als je dit nu eens wat vaker zou laten, en gewoon eens langs zou lopen. Dat praat niet alleen een stuk makkelijker en effectiever, het zorgt er ook voor dat je tijdens werktijd wat vaker van je stoel af komt. Twee vliegen in één klap!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook