fb
Damespraatjes Damespraatjes

Meer bewegen: het lukt met déze tips

Meer bewegen

Wil je een gezondere levensstijl nastreven? Meer bewegen vormt hierin een belangrijk onderdeel. Maar daar moet je natuurlijk wel actief mee aan de slag gaan. Hoe ga je van start en hoe blijf je gemotiveerd? Dit zijn onze tips.

Draag een smartwatch

Het is motiverend om bij te houden hoeveel je beweegt. Het aantal stappen of het aantal kilometers dat je aflegt: een smartwatch houdt het perfect bij. Draag er dus zeker een tijdens je beweging. Ook kun je aangeven welke work-out je gaat doen, waarbij het apparaat de verbrande calorieën bijhoudt. Dat is leuk om te weten! Kies een smartwatch die bestemd is voor je sportieve avonturen, van Garmin bijvoorbeeld. En draag er ook meteen bijbehorende sportieve Garmin bandjes bij, die lekker zitten tijdens de work-out. Een bandje van nylon of een siliconen bandje is bijvoorbeeld goed geschikt: het materiaal is ademend en gaat soepel mee met je bewegingen. Bij Smartwatchbanden vind je het juiste bandje voor jouw smartwatch. Per type smartwatch is er immers weer een uniek bandje te vinden.

Stel (realistische!) doelen

Stel doelen die je wilt behalen, per dag, week of maand. Een aantal stappen per dag, een aantal bewegingsminuten per week en bepaalde verbeteringen per maand: je weet zelf het best wat motiverend voor je werkt. Dit kun je allemaal bijhouden, in een app bijvoorbeeld. Maak je doelen steeds weer een stukje moeilijker, om beweging uitdagend te houden. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om je doelen realistisch te houden. Heb je al enorm lang niet gesport en wil je ineens vijf keer in de week intensief gaan trainen? Helaas is de kans dan klein dat je dit op de langere termijn volhoudt. Begin liever met kleinere stapjes, zoals eens per week een intensieve training en op de andere dagen rustige tot matige beweging. Dat is ook al heel goed! Je overbelast je lichaam op deze manier niet, en houdt de beweging ook een stuk toegankelijker. Een begeleider, zoals een personal coach, kan je hier goed bij helpen – en is ook een extra stok achter de deur.

Sportmaatje

Samen is leuker dan alleen! Zoek daarom een sportmaatje, waarmee je naar je work-outs gaat of juist regelmatig een stukje mee wandelt. Zo maak je van sporten ook nog eens iets gezelligs, wat maakt dat de training er zo weer opzit.

Beweging die jij leuk vindt

Kies vooral een vorm van beweging die jij leuk vindt. Dit is voor iedereen weer anders. Van zwemmen tot hardlopen, van wandelen tot teamsport – ga alle sporten langs om te bepalen waar je enthousiast van wordt. Welke sport vond je als kind bijvoorbeeld tof? Probeer ook eens wat nieuwe sporten uit. Iets wat je helemaal niet leuk lijkt, kan zomaar eens je favoriete nieuwe sport zijn. En als het toch niet bevalt, heb je in ieder geval weer een lekker beweegmoment gehad. We geven toe: het kan best een zoektocht zijn, maar uiteindelijk komt er iets op je pad wat goed aansluit. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de wat onbekendere sporten, zoals een bijzondere vechtsport of flyboarden.

Kleine beweegmomenten

Doe zowel aan grote, intensieve beweging als aan meer kleine beweegmomenten. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, gaat het namelijk om een flink geheel. Pak voortaan de trap in plaats van de lift. Laat de auto staan en ga liever op de fiets, naar je werk of de supermarkt bijvoorbeeld. Of parkeer je auto wat verderop en wandel het laatste stuk. Maak een korte wandeling tijdens je werkpauze, of wandel steevast een stukje na het avondeten. Met al deze vormen van beweging ben je hartstikke goed bezig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Unsplash +

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook