fb

Mascara stempelt op ooglid: zo voorkom je dat!

Eigenlijk elke dag gebruik ik mascara. Op zondag kan ik nog weleens een dagje overslaan, maar in de regel kies ik er voor om het gewoon even op te doen. Kleine moeite, met een groot resultaat! Want zeg nou eerlijk: iedereen ziet er toch net een beetje frisser en wakkerder uit met een heel dun zwart laagje op je wenkbrauwen. Zelfs als je verder helemaal geen make-up draagt! Doordat ik vaak mascara gebruik, loop ik vaak soms een probleem aan: mijn mascara ‘stempelt’ op mijn ooglid. Kan dat niet voorkomen worden?

Mascara op ooglid

Je hebt er vast eens of meer last van gehad: kleine zwarte puntjes op je ooglid. Meestal komt dit door de mascara op je wimpers. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je dit gestempel kunt voorkomen. Dat ziet er een stuk strakker uit!

Voorzichtig aanbrengen

Breng de mascara voorzichtig aan, waarbij je zo veel mogelijk omhoog kijkt. Het klinkt misschien tegenstrijdig om omhoog te kijken als je het stempelen daar wilt voorkomen, maar door naar beneden te kijken raken je wimper juist eerder je ooglid aan. Beweeg het borsteltje rustig van onder naar boven, waarbij je je ogen goed openhoudt. Ook het knipperen van je ogen kan ervoor zorgen dat het product er niet strak opkomt.

Laten drogen

Laat de mascara altijd goed drogen, voordat je verder gaat met je dagelijkse bezigheden. Door 30 seconden te wachten, kan het product goed drogen en dit voorkomt stempelen.

Waterproof

Ook het gebruik van waterproof mascara kan een waanzinnig goede oplossing zijn! Wanneer jouw wimpers nat worden door regen, een huilbui of een plens water in je gezicht, wordt de mascara nat. Hierdoor loop je opnieuw de kans op gestempel op het ooglid.

Transparant poeder

Heb jij ook tijdens het gebruik van waterproof mascara soms last van gestempel? Dat komt dan meestal doordat jouw oogleden wat vettig zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen door een vette dagcrème of door vettigheid uit de huid. Gebruik zo min mogelijk olie-achtige producten op je oogleden (kies voor een product op waterbasis) en poeder eventueel het ooglid wat af met transparant poeder. Dit houdt jouw ooglid vetvrij en dus mascara-vrij!

Mascara eisen

Als je langer mascara gebruikt, zal je merken dat jij bij het ene merk meer last hebt van stempels of afdrukken dan bij het andere merk. Ga dus op zoek naar een merk waar jij happy van wordt en die helemaal voldoet aan jouw mascara-eisen! Zelf gebruik ik al jaren dezelfde en wijk daar never nooit meer vanaf. Het is mij te vaak gebeurd dat ik juist dan ineens tegen problemen aanloop.

Wat is jouw favoriete merk?

Wat is jouw favoriete mascara-merk? En waarom word jij juist hier zo blij van? Hopelijk werken de bovenstaande tips jou ook om je mascara nóg mooier aan te brengen! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel

Reageer ook