fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mary-Ann’s man had een affaire met zijn patiënte: “Ze gingen ruim een jaar met elkaar”

Ze durft eindelijk weer naar buiten om boodschappen te doen, maar dat heeft even geduurd. De man van Mary-Ann (46) is huisarts en had seks met een patiënte. “Een gestoorde vrouw die om aandacht vroeg en willens en wetens mijn man verleidde,” oordeelt Mary-Ann. Het Tuchtcollege schorste haar man voor een jaar. “Ik zit al maanden in een emotionele achtbaan.”

Toen Luther thuiskwam en zei dat hij met haar wilde praten, voelde Mary-Ann op haar klompen aan dat het foute boel was. Huilend vertelde Luther dat hij in de problemen zat. “Voor alles is een oplossing, dus voor de draad ermee,” had Mary-Ann nog de moed erin gehouden. Maar toen hij vertelde dat hij seks had gehad met een patiënte en dat dat was uitgekomen en hij waarschijnlijk geschorst zou worden, kreeg ze een torenhoge hartslag. “Het zweet brak me uit. Het was te veel. Luther seks met iemand uit zijn praktijk? Ik schreeuwde dat ik wilde weten wie het was en hoe vaak hij haar had geneukt. Ik was helemaal over mijn toeren.” Aanvankelijk zwakte Luther het aantal keer dat hij seks met haar had af. Maar gaande weg kwamen er steeds meer bekentenissen.

Hij appte wel veel
“Hij zag haar regelmatig thuis en soms ontmoetten ze elkaar in een hotel. Ook gingen ze regelmatig naar de sauna.” Had Mary-Ann niets in de gaten? Ze schudt haar hoofd. “Ik vond wel dat hij veel appte, maar ik zocht daar niets achter. Dat hij naar de sauna ging was ook niet vreemd; ik houd er niet van dus dat doet hij met vrienden. Ik had geen enkele reden om hem te wantrouwen. Ik vertrouwde Luther.” Ruim een jaar ging hij met haar om tot hij wroeging kreeg. Hij raadde haar aan een andere huisarts te zoeken en wilde de relatie beëindigen. “Daar trapte zijn liefje niet in. Ze zette alles op alles om hem te houden. Toen ze in de gaten had dat hij voor mij koos, werd ze woest en diende een klacht in.”

Even geen seks
Luther kon niet anders dan met zijn billen bloot te gaan. Hij was als de dood dat Mary-Ann het van haar zou horen. “Ik dacht: ik flikker al zijn kleren naar buiten en zijn spullen en zoekt het maar uit. Maar ik kan het niet. Ik houd van hem en ergens denk ik dat hij erin is geluisd door die vrouw. Luther doet dat niet, hij moet getriggerd zijn.” Toen het uitkwam en het Tuchtcollege een oordeel velde, waren Mary-Ann en Luther talk of the town. “Ik durfde niet meer op straat, bang dat ik zou worden aangesproken. Ik voelde continu ogen in mijn rug, ik hoorde het gesis en gefluister.” Haar vriendinnen begrepen niet waarom Mary-Ann bij Luther bleef. “Ze vonden het belachelijk; in hun ogen bagatelliseerde de verhouding die hij had. Even sorry zeggen en weer door. Maar zo is het niet. Luther en ik hebben al even geen seks meer gehad. Ik kan het niet, moet steeds aan haar denken. Toch denk ik dat we er samen uitkomen. Misschien wel sterker dan ooit.”

Zware straf
Luther is geschorst voor een jaar en dat is volgens Mary-Ann een zware straf. “Zij gaat vrijuit, Luther moet maar zien hoe het verder gaat. Komen patiënten bij hem terug of zeggen ze hun vertrouwen in hem op? De tijd zal het leren.”

Om privacy redenen zijn de namen gefingeerd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook