fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marjorie heeft ernstige brandwonden over haar hele lichaam: “Ik probeer positief te denken en te kijken naar wat ik wel heb”

Als tienjarig meisje liep Marjorie tijdens het spelen in een container ernstige brandwonden op. De inhoud van de container vatte vlam, waardoor Marjorie op 75 procent van haar lichaam ernstige brandwonden opliep. “Ik had zelf eerst niet door hoe erg het was. Ook mijn zenuwuiteinden waren verbrand en ik voelde dus geen pijn meer.” Pas toen Marjorie samen met haar maatschappelijk werkster voor het eerst in de spiegel keek, realiseerde ze zich hoe erg het was. “Ik kon niet geloven dat ik dat was.”

Intensief revalidatietraject

Na het ongeluk volgt een lang en intensief revalidatietraject. “Ik kijk hier niet alleen maar negatief op terug. Er is toen zo goed voor me gezorgd en ik ontving van alle kanten steunbetuigingen. Zelfs van mensen die ik niet eens kende.” Na een heftige periode van revalideren, mag Marjorie weer naar school. “Ook mijn klasgenootjes herkenden mij niet meer. Niet alleen ik ben goed begeleid, maar ook zij werden hierin ondersteund. We moesten weer aan elkaar wennen.”

Positieve en eerlijke vlogs

Marjorie is inmiddels 38 jaar oud, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze is een ontzettende positieve en open vrouw die haar littekens volledig heeft geaccepteerd. “Ik probeer positief te denken en te kijken naar wat ik wel heb” vertelt Marjorie in een van de vlogs die ze voor de Nederlandse Brandwonden Stichting opnam.

Aanrader 

De vlogs zijn wat mij betreft zeker een aanrader om te kijken! Marjorie heeft zo’n krachtige persoonlijkheid en gaat op zo’n bijzondere manier met haar littekens om. Ik bewonder haar instelling en vind het een vrouw waar veel mensen een hoop van kunnen leren.

Kende jij de vlogs van Marjorie al? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook