fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marinka’s vriend wil geen kinderen met haar: “Hij vindt zijn eigen zoon voldoende”

vriend wil geen kind

Als jong meisje droomde Marinka niet van een carrière als dierenarts, advocate of model. Haar grote wens is altijd geweest om moeder te worden. En het liefst zo jong mogelijk! Wat ze zou doen om haar gezin te onderhouden, was in haar ogen bijzaak. Een gelukkig gezin hebben, dat is waar ze voor zou gaan. Maar zoals altijd in het leven: je krijgt het niet altijd zoals je het hebben wil. En dat ondervond ook Marinka. 

Mist iets

De inmiddels 37-jarige Marinka lijkt alles te hebben: een succesvolle meubelwinkel, een prachtig koophuis en een lieve vriend. “En toch mist er iets voor mij… Ik had zo graag al moeder willen zijn. Als jong meisje droomde ik al van een gezin en die droom is nog geen dag minder groot geworden. De hoop dat deze uit gaat komen wordt helaas met de dag minder.”

Jasper

Marinka’s vriend Jeff heeft uit een vorige relatie een zoon. “Jasper is 11 jaar oud en een heerlijk kind. Hij is om de week bij ons en daar genieten Jeff en ik intens van. Ik ken Jasper al 5 jaar en hij is voor mij echt als familie gaan voelen. We kijken graag samen voetbal, hij is net als ik dol op koken en met z’n drieën hebben we altijd de grootste lol. Het leven is een stukje leuker als hij erbij is!”

Eigen kind

Hoewel Marinka dol is op Jasper, zou ze graag ook een eigen kind willen. “Jasper voelt natuurlijk een beetje als mijn kind, maar zijn moeder zal altijd zijn moeder blijven. Ik zou zo graag samen met Jeff een kindje van ons samen willen. Het lijkt me zo mooi om een zwangerschap en een bevalling te mogen ervaren. En natuurlijk het prachtige onvoorwaardelijke houden van het kindje… Het is zo iets moois!”

Geen zin in

Jeff voelt er niks voor om samen met Marinka voor een kindje te gaan. “Jasper is voldoende voor hem. Hij is daarnaast al een tijd uit de luiers en heeft helemaal geen zin meer in gebroken nachten en poepluiers. Zelfs als ik zeg dat ik alle taken, nachtelijke huilbuien en vieze luiers op me zal nemen, wil hij het niet. Voor hem is het een afgesloten hoofdstuk.”

Hoop houden

Marinka heeft het gevoel dat Jeff zich niet voldoende realiseert wat hij Marinka aandoet. “Hij ontneemt mij mijn meest diepgewortelde wens en dat doet pijn. Ik heb er natuurlijk over nagedacht om de relatie te verbreken en op zoek te gaan naar en man die het wél met mij zou willen, maar ja… Jeff en ik houden van elkaar en ik kan me ook geen leven zonder Jasper meer voorstellen. Ergens blijf ik hoop houden dat hij het toch nog zou willen, maar dat moet niet te lang duren. Ik ben 37-jaar oud en mijn biologische klok begint dus wel te tikken…”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel!

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Lezers (waaronder ikzelf) deden eerder moeite op dit artikel te reageren, maar die reacties zijn zonder pardon gewist. Voor wie ze toch wil lezen: http://web.archive.org/web/20230323174314/https://damespraatjes.nl/marinkas-vriend-wil-geen-kinderen-met-haar/

Reageer ook