fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s zwangerschapsdagboek: In sportkleding naar kantoor

Toen ik vanmorgen kleding stond uit te zoeken om naar kantoor te dragen, nam ik een beslissing die ik niet vaak neem: ik trek mijn sportkleding aan naar kantoor. Al wanneer ik de deur uitstap om de honden uit te laten, krijg ik complimenten naar mijn hoofd geslingerd. “Sportief hoor, buuf!” roept mijn buurvrouw door de straat en ook de tramconducteur wenst mij veel sportplezier wanneer ik uitstap bij de halte naast mijn kantoor. Ik sporten? Zijn ze helemaal gek geworden? De pijn in mijn bekken en rug, het brandend maagzuur en de enorme buik maken écht sporten voor mij tegenwoordig onmogelijk.

Veel te strak

De reden waarom ik voor sportkleding heb gekozen, is simpelweg omdat het voor mijn gevoel soms niet anders kan. Ik ben ruim 33 weken zwanger en iedereen die ooit 33 weken zwanger is geweest kan beamen dat dingen dan niet meer zo makkelijk gaan als dat ze ooit gingen. Verder heb ik geen kledingstuk dat nog lekker zit en ook die ‘goddelijke’ zwangerschapsbroeken gaan in de loop van de dag knellen. Ik weet niet of dit komt door mijn extreem snel groeiende buik of dat het gewoon vocht is, maar prettig is het niet. Het enige wat nog een beetje lekker zit is de sportkleding en ik draag het daarom graag.

Toch best sportief

Hoewel ik eerst nog tegen iedereen zei dat ik niet ging sporten, kom ik daar in de loop van de dag op terug. Ik heb heel wat fietsritten de stad door, meerdere afspraken en zo nu en dan breekt het zweet me uit. Aan het begin van de middag zit ik in de wachtkamer bij de verloskundige en ook daar becomplimenteert een mede-zwangere mij met mijn sportieve levensstijl. “Nou, ik heb dit meer aangedaan omdat al mijn andere kleding veel en veel te strak zit” zeg ik tegen haar om haar niet in de waan te laten dat ik heel sportief zou zijn. “Haha, ik snap het! Heel eerlijk gezegd zou ik nu ook niet meer aan sporten moeten denken” stelt ze mij gerust. We praten wat over onze zwangerschap en komen tot de conclusie dat zwanger zijn eigenlijk best heel erg met sporten te vergelijken is. Zo zweet je een stuk meer dan normaal, is het zwaar voor je lichaam, voel je je er soms heel goed door en soms juist heel slecht én zorgt het allebei voor extreme veranderingen aan je lichaam. Nou word je door het sporten over het algemeen slanker en door de zwangerschap voller, maar op dat punt gaan we maar niet te diep in.

Op de fiets naar huis tussen de middag voel ik me écht goed over mijn outfit. Vol trots fiets ik de stad door en besluit de sportkleding de rest van de dag (en misschien wel de rest van de week) aan te houden. Een baby bakken voelt als een hele workout en daar hoort de juiste outfit bij. Een sportoutfit is dus helemaal zo gek nog niet.

Hoe deed jij dit?

Wat droeg jij graag tijdens je zwangerschap? Ging jij ook soms voor sportkleding of vond jij je hoge hakken ook wel prima? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook