fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Zwangerschapsdagboek: Onze laatste vakantie met z’n tweeën

In Amerika noemen ze het een Babymoon, in Nederland noemen we het ‘onze laatste vakantie samen’. En dat is wat ik vorige week heb gedaan, namelijk lekker alleen met Ward een weekje naar Griekenland. Hoewel het natuurlijk niet echt onze laatste vakantie samen is, is het wel onze laatste (vlieg)vakantie voordat we ouders zullen zijn. Een mooi moment om nog even heerlijk uit te rusten, van elkaar te genieten en ons mentaal op de kleine voor te bereiden.

Laatste vakantie zonder kindje

Ondanks dat het onze laatste vakantie zonder kindje was, voelde het meer als onze eerste vakantie met een kindje. Ja, ze zit natuurlijk nog warm en veilig in mijn buik, maar toch was ze er al écht bij. Zo kan je haar al goed aan de buitenkant van mijn buik voelen en wordt het voor Ward dus ook steeds tastbaarder. Maar, ze was er ook echt bij doordat je het al vaak over haar en je leven met haar hebt. Wat kunnen we wel doen met haar en wat juist niet? En hoe zou een vakantie met haar erbij er aan toe gaan? Allemaal vragen waar we nu natuurlijk geen antwoord op hebben, maar het is heerlijk om erover te fantaseren.

Toch aanwezig

Waar ze ook luid en duidelijk aanwezig was, was in het zwembad. Grappig om te merken hoe een ongeboren kindje nu al zo goed kan aangeven wat ze wel en niet prettig vindt. Het water van het zwembad was nogal koud, maar dit hield mij in de eerste instantie niet tegen om er in één keer in te springen. Toch viel dat bij de kleine schildpad in mijn buik in iets minder goede aarde. Ze begon hard te bewegen en flink te schoppen. De keren daarna ging ik rustig het water in en merkte dat dit voor zowel  mijzelf als voor haar fijner was. Luisteren naar je lichaam en luisteren naar je kindje zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Veilig zwanger

Naast zwemmen, praten met Ward en heel veel slapen, heb ik ook enorm veel liggen lezen. Eén van de boeken op het programma was ‘Veilig Zwanger‘ door Beatrijs Smulders. Gedurende mijn hele zwangerschap heb ik veel artikelen op internet gelezen en vond dit heel prettig. Toch had ik ook behoefte aan een wat uitgebreider werk op papier. Wanneer je op internet leest, lees je vooral de artikelen waar je zelf naar zoekt, zoals ‘wat mag ik niet eten tijdens de zwangerschap?’, ‘kan ik hardlopen tijdens de zwangerschap?’ of ‘vanaf wanneer voel ik mijn kindje?’. Op het internet vind je hier meteen goede antwoorden op, maar het is ook goed om informatie aangeboden te krijgen waar je niet direct maar op zoek bent. En dan is een uitgebreid boek wel heel handig! Veilig Zwanger bespreekt zo ongeveer alles wat je tijdens een zwangerschap wilt weten. Het boek is niet goedkoop (zo’n 30 euro), maar ik vond hem elke euro waard. Ik kocht hem bij een boekenwinkel, maar ook op Bol.com kan je hem bestellen.

Minder mobiel

Ook in mijn mobiliteit en dagindeling merkte ik echt een verschil met ‘vroeger’. Op vakantie kon ik normaal gesproken niet langer dan een uur op een bedje liggen, zonder een extreme behoefte aan activiteiten te krijgen. Dat was deze keer wel anders. Ik had behoefte aan rust, rust en nog eens rust. Zelfs Ward was verbaasd over de hoeveelheid tijd die ik luierend kon doorbrengen. Dit kwam grotendeels doordat ik erg moe was van de afgelopen maanden, maar ook deels doordat mijn buik echt wel flink wordt. Even snel opstaan, een rondje drinken voor het hele hotel halen en vervolgens nog een uur tennissen waren er voor mij niet meer bij. Gelukkig hadden we een goed hotel waar we letterlijk op onze wenken bediend werden. Zelfs het netjes houden van de hotelkamer heb ik volledig aan de housekeeping overgelaten.

Aanrader

Ik blik met warme gevoelens terug op een ontspannen en gezellige week. Ik kan zo’n Babymoon aan alle aanstaande ouders aanraden. Het is zo veel meer dan alleen wat tijd voor jullie tweeën. Het is een moment waarop je stilstaat bij je leven nu en je tegelijkertijd voorbereidt op jullie leven als ouders. Ik vond het heel mooi. Wij verbleven in een hotel voor volwassenen (Tui Sensimar Caravel Hotel en Spa) en ook dat kan ik aanraden. Je krijgt de komende jaren nog genoeg kinderen om je heen, dus dan is een hotel zonder kinderen echt geen overbodige luxe.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Aurelie -

Wat een heerlijk bericht om te lezen en het resort ziet er ook echt GEWELDIG uit!

Reageer ook