fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Zwangerschapsdagboek: Chaos in de babykamer

Een van de eerste dingen die Ward en ik hebben geregeld toen we wisten dat we een kindje kregen, was het vinden van een nieuw huis. We woonden in een super leuk huis in de Amsterdamse Baarsjes, maar helaas hadden we maar één slaapkamer. En dat zou toch wat te weinig zijn wanneer de kleine geboren wordt. Ondanks de slechte kopersmarkt in Amsterdam is het ons in één maand tijd gelukt om ons nieuwe droomhuis te vinden. In april kregen we de sleutel en twee weken later zijn we verhuisd.

Vier dronken rocksterren

Hoewel de verhuizing inmiddels zo’n twee maanden achter ons ligt, is ons huis zeker nog niet af. Onze studeerkamer/walk in closet is nog een troep en ook de babykamer ziet eruit alsof er vier dronken rocksterren een weekendje zijn losgegaan. In de eerste instantie maakte ik me hier helemaal niet druk om, maar nu begin ik er langzaam maar zeker steeds iets meer in paniek te raken. De studeerkamer moet af zodat alle spullen uit de babykamer daar uitgepakt kunnen worden en dan kunnen we aan de slag met de belangrijkste kamer van het huis: de kamer voor ons nieuwe mensje.

Nesteldrang

De bevalling staat over 11 weken ‘in de planning’. Wanneer ze écht geboren wordt blijft natuurlijk een verrassing maar we kunnen zeker zeggen dat het aftellen is begonnen. Met het afnemen van de hoeveelheid weken die ik nog zwanger zal doorbrengen, neemt mijn nesteldrang toe. Het huis moet spik en span zijn, alle was moet constant weggewassen zijn én die babykamer moet NU af. Ik vraag Ward elke dag om te beginnen met het  opruimen van de spullen in de babykamer en elke keer krijg ik hetzelfde antwoord: ‘we hebben nog alle tijd, het komt goed’. Alle tijd? Zegt hij nou echt ‘alle tijd’? Schiet er door mijn hoofd wanneer Ward weer een soort oase van rust is. Het gaat er bij mij niet in…

Duidelijke afspraken

Gelukkig hebben Ward en ik nu duidelijke afspraken over wanneer en hoe we aan de babykamer gaan beginnen. We hebben ook afgesproken dat ik niet meer drie keer per week het huis zal stofzuigen en dat het ook met de was wel goedkomt. Mijn rust is belangrijker dan mijn nesteldrang en rust is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van een baby.

Herkenbaar?

Had jij tijdens je zwangerschap ook zo veel ‘last’ van nesteldrang? Of viel dit bij jou heel erg mee? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook