fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Zwangerschapsdagboek (29 weken zwanger): Een pijnlijke vagina

Als je deze titel leest, denk je waarschijnlijk: Mara, dit is een typisch gevalletje van TMI. Too Much Information. En misschien is dat ook wel zo. Want vertellen dat je pijn hebt aan je vagina, dat doe je toch niet zomaar tegen de hele wereld? Nou, ik wel dus. Juist omdat veel mensen het too much information vinden! Want waarom wel praten over hoofdpijn, buikpijn of keelpijn? Maar niet over vagina pijn? Ik ben ook super benieuwd of jullie dit ook hebben gehad tijdens je zwangerschap. En zo ja: kon je er iets tegen doen? 

Drukkend gevoel in mijn vagina

Als zwangere vrouw krijg je met heel wat kwalen te maken. Zo heb ik al flink last van mijn rug, moet ik constant plassen en heb ik een enorm beurs/drukkend gevoel in mijn vagina. Dit drukkende gevoel iets waar ik in mijn vorige zwangerschap nog geen last van heb gehad, maar nu des te meer.

Waar komt de pijn vandaan? 

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik geen idee heb waar het vandaan komt! Het lijkt bijna een beetje alsof het kindje met haar hoofd al erg ver ingedaald is. Toch lijkt dat mij wat vroeg bij 29 weken, vooral omdat het mijn tweede zwangerschap is. Een betere verklaring is dat het mijn bekkenbodem kan zijn, hier heb ik de laatste dagen wel meer last van.

Hoe dan ook: ik ga het tijdens de volgende afspraak met mijn verloskundige bespreken. Deze vaginale pijntjes zijn heel vervelend en ik hoop dat ik er dan ook wat tegen kan doen.

Hoe gaat het verder? 

Op de vaginale pijnen en wat last van mijn rug na, gaat het gelukkig verder heel goed! Ik voel de baby flink bewegen en kijk er steeds meer naar uit dat ze straks lekker bij ons is. De komende weken wil ik aan de slag met de babykamer, zodat deze lekker op tijd klaar is. Sophia kwam drie weken te vroeg, dus ik wil de kamer het liefste voor mijn verlof af hebben. Zo kan ik die weken écht gebruiken om tot rust te komen en nog te genieten van mijn laatste weken met Sophia als enige kindje. Dat lieve meisje doet het allemaal zo goed en ik weet zeker dat ze een geweldige grote zus gaat zijn 🙂

Heb jij advies voor mij? 

Ik ben heel benieuwd of jij dit ook hebt ervaren tijdens je zwangerschap. Zo ja; wat was het en kon je er iets tegen doen? Laat het me weten in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook