fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s U.S.A Bucketlist

Toen ik 17 jaar oud was heb ik een jaar in Amerika gewoond. In Mountain View om precies te zijn. Mountain View ligt in Noord-Californie, een half uurtje rijden van San-Francisco. Door mijn fijne woonplek kreeg ik de kans om veel van Californië te zien. Zo ben ik meerdere keren in Los Angeles geweest, reed ik de Route 101, spendeerde ik hele dagen shoppend in San Francisco, dronk wijn in Napa, ging naar het strand in Santa Cruz en deed mee aan een protestmars in Sacramento. Wat ben ik verliefd geworden op die staat zeg! Maar, toen ik daar was ontdekte ik ook dat er zo veel plekken zijn die ik niet gezien heb. En niet alleen in Californië, maar in heel de Verenigde Staten.  Dat wil ik zien natuurlijk. Dit is mijn U.S.A Bucketlist:

1. New Orleans

New Orleans is de grootste stad van Louisiana en ligt in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is de bakermat van de Jazz muziek en wordt dan ook vaak The Big Easy genoemd. Ook als foodie ben je er aan het juiste adres, je kan er genieten van internationaal geïnspireerde gerechten, zoals Gumbo en Jambalaya. Eén keer per jaar vieren ze Mardi Gras, een feest vergelijkbaar met de laatste dag van Carnaval. Het is wild, kleurrijk en onvergetelijk!

2. New York

Natuurlijk staat New York ook op deze lijst. Bijna iedereen die ik ken is er al eens geweest en eigenijk snap ik niet goed waarom ik nog niet. De stad heeft alles waar ik gek op ben: drukte, kunst, eten, drinken en diversiteit.

3. Chicago

Eén van mijn favoriete series is Shameless. Dit speelt zich af in Chicago en door het kijken hiervan ben ik verliefd geworden. Het is na New York en San Francisco de grootste stad van de Verenigde Staten, een echte metropool dus. Iets wat ik echt graag wil zien, is het Michiganmeer. Het is één van de Great Lakes en grenst direct aan de stad.

4. Orlando

Hier ben ik al een keer geweest toen ik klein was. Eén probleem, ik was niet langer dan 1.40 meter… Waarom zou dat een probleem zijn? Omdat Orlando dé pretparkstad van Amerika is! Je hebt er Sea World, Disney World, Wet ’n Wild, Universal Studio’s en nog veel meer. Oftewel: ik moet terug nu ik lang genoeg ben om in alle attracties te mogen!

5. Las Vegas

Ook in Las Vegas ben ik al een keer geweest, maar ik was toen dus 17 jaar oud. Niet gokken, niet drinken en niet uitgaan. En zelfs dan is Vegas super leuk! Maar, nu ik al een tijd oud genoeg ben om alles te mogen doen, zou ik er graag nog een keer heengaan. Welk hotel? Ceasar’s Palace natuurlijk.

Het liefste zou ik deze steden in één rondreis door Amerika bezoeken, maar misschien is het wat veel. Het opsplitsen in losse stedentrips is natuurlijk ook heel gaaf! Waar zou jij graag heen willen?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook