fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Hondenleven: Sambals eerste keer op het strand

“Wakker worden!” schreeuwde ik afgelopen zondag door de slaapkamer. Mijn arme vriend Ward dacht waarschijnlijk dat er iets heel ernstigs aan de hand was, maar dat was zeker niet het geval. “We gaan naar het strand!” schreeuw ik er dus maar snel achteraan. Duidelijk niet onder de indruk van mijn geschreeuw, draait hij zich nog een keer om en valt weer in slaap… Goed, nog heel even wachten dus.

Met de spanning gierend door mijn lijf stap ik dan maar vast onder de douche. We hadden afgesproken om vandaag voor het eerst met onze pup Sambal van 14 weken oud, naar het strand in Bloemendaal te gaan. Lola, het hondje dat we al hadden, is er gek op en we hopen vandaag ook de jongste telg van de puppenclub te enthousiasmeren voor de goudgele Hollandse zandkorrels.

Kakken op de achterbank

Wanneer mijn vriend (eindelijk) uit bed komt, kan het feest beginnen. We eten nog snel een ontbijtje en springen de auto in. Het weer is prachtig; windstil met een zonnetje. De puppenclub zit rustig achterin de auto, maar voorin overheerst mijn ongeduld. Wat ons halverwege de rit opvalt, is dat het eigenlijk wel héél erg rustig is achterin… Hebben die beesten er zelf überhaupt wel zin in? Als we de parkeerplaats opdraaien en we de honden van de achterbank tillen, doen we een iets minder leuke ontdekking. Sambal heeft de hele achterbank ondergepoept. Oke, dat verklaart de rust. Hij zat gewoon lekker te kakken. Een beetje rust is hem dan natuurlijk wel gegund.

Alle aandacht

Aan de rust komt snel een einde wanneer de honden zien waar we zijn. Lola weet dit natuurlijk al en stormt direct als een gek het strand over. Sambal rent er maar gewoon achteraan, maar heeft in tegenstelling tot Lola, waarschijnlijk geen enkel idee waar hij is en wat hij in godsnaam aan het doen is. Dat hij het leuk vindt, weet hij wel. En dat hij flink wat aandacht van de aanwezige passanten krijgt, heeft hij ook al snel door. Als een klein populair prinsje huppelt hij van groepje naar groepje om zo veel mogelijk knuffels, complimentjes en ‘aaaaa, wat is hij schattigs’ te krijgen. Slim beest.

Na zijn big entrance is het tijd om even te relaxen. Ward en ik ploffen neer op een grote hoop zand en de puppenclub dartelt speels om ons heen. “Wat is dit toch genieten” zeggen we tegelijk. En dat is het, dit is echt genieten. Na een fijne middag stappen we weer in de auto richting Amsterdam. Thuis vallen we met z’n vieren op de bank in slaap. Moe maar voldaan.

Volgende week

Mara schrijft in Mara’s Hondenleven elke week over het leven met haar puppy’s. Van dagjes uit tot een bezoek aan de dierenarts: je kunt hier haar hele hondenleven volgen. De blogs verschijnen elke vrijdag om 16:00 uur op Damespraatjes.

Volende week in Mara’s Hondenleven: Fulltime werken als je honden hebt. Kan dit en hoe dat je dat?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook