fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Hondenleven: Hoe ik mijn fulltime baan met mijn honden combineer

Sinds dit jaar werk ik fulltime voor Damespraatjes. Wat ooit begon als een leuke bijbaan, is inmiddels uitgegroeid tot iets waar ik van kan leven. Een droom die werkelijkheid is geworden! We hebben een geweldige werkplek aan de Amsterdamse Overtoom, werken samen met mooie bedrijven en leuke merken en daarom zit ik elke dag met een grote lach op mijn fietsje richting kantoor. Oke, bijna elke dag. Veel voordelen van deze ontwikkeling dus, maar wat wel even wennen was, was de verzorging van mijn hondje Lola. Want kan je wel fulltime werken met een hond?

Heel veel weg

Dat antwoord is voor iedereen verschillend! Ik hoor van veel mensen dat ze zo veel mogelijk thuis willen zijn voor de hond. In ieder geval één iemand in het huishouden werkt parttime of misschien zelfs helemaal niet. Natuurlijk de ideale situatie voor elke hond, want zo krijgen ze lekker veel aandacht en kan er net wat vaker gewandeld en gespeeld worden.

Bij ons ligt het net een beetje anders. Mijn vriend en ik werken allebei fulltime en de hond is dan ook veel alleen. Nou moet ik er wel bijzeggen dat Lola dit bij haar oude baasje ook al gewend was, dus voor haar is het geen enkel probleem. We zorgen er gewoon voor dat ze lekker veel aandacht en uitlaatmomenten heeft op de momenten dat we wel thuis zijn. Ook in het weekend zorgen we altijd voor een lang wandel moment, waarbij we zeker een paar uur buiten zijn. Voor ons gevoel compenseert dit wel het alleen zijn op de doordeweekse dagen.

Lola

Lola

Rennen en vliegen

Maar, toen we onze pup Sambal anderhalve maand geleden in ons huis verwelkomden, veranderde de zaak. Een puppy kan namelijk helemaal niet zo lang alleen zijn, het is slecht voor de ontwikkeling van het beestje. Toch was voor ons part time gaan werken geen optie. “Allebei fulltime werken mét een pup van nog geen half jaar oud, hoe doe je dat?!” is ons door veel mensen gevraagd. Het antwoord is simpel: heel strak plannen. De uitvoering is wat minder simpel, maar inmiddels wel automatisme geworden.

Wanneer we wakker worden staat Ward meteen op en gaat met de hondjes naar buiten. Een lekkere wandeling door het park, even uitrennen en natuurlijk aan de zindelijkheid werken. Als hij naar zijn werk gaat en ik inmiddels ook opgestaan ben, laat ik de hondjes nog even lekker in de tuin spelen. Terwijl ik me klaarmaak hebben zij weer een extra uurtje buiten. Rond 8:15 uur stap ik op de fiets naar kantoor, waar ik van 8:30 uur tot 12:30 uur aan één stuk door zit te knallen. Om 12:30 uur stap ik weer snel op mijn fiets, race de Overtoom af en ga naar huis om de honden uit te laten en te knuffelen. Tussen het poepscheppen en opruimen van de riemen door, prop ik snel een salade naar binnen. Een half uurtje later zit ik weer op de fiets richting kantoor, waar ik meteen weer hard aan de slag ga. Aan het einde van de werkdag stap ik weer zo snel mogelijk op de fiets, zodat ik weer bij mijn hondjes ben.

Waarom dit lukt

Het is vrij hectisch, maar het is het helemaal waard. Ik besef ook dat deze planning alleen mogelijk is omdat ik eigen baas ben en op slechts 10 minuten fietsen van kantoor woon. Zou één van deze twee componenten anders zijn, dan was het waarschijnlijk onmogelijk geweest. Ward en ik bekijken de situatie daarnaast per dag. Is er een hondje ziek? Dan werk ik thuis. Hebben we het idee dat de pup achterloopt in zijn ontwikkeling? Ook dan zal ik voorlopig thuis moeten werken. Dit is gelukkig allemaal niet het geval. Ook hebben we de luxe dat Lola en Sambal het samen heel leuk hebben en zich dus niet vervelen in de tijd dat ik weg ben.

Hoe doe jij het?

Hoe doe jij dit met de honden? Werken jullie ook fulltime terwijl jullie honden hebben, of hebben jullie besloten wat minder te werken? Ik ben zo benieuwd hoe jullie hier mee omgaan!

Volgende week vrijdag plaatsen we om 16:00 uur weer een nieuwe blog over Mara’s Hondenleven. Het onderwerp: Wat onze pup met onze relatie heeft gedaan.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Martine -

Hi, ik wil graag een Frans bulletje, maar werk 4 dagen. Kan wel thuiswerken paar ochtenden en er zit hier een leuke dagopvang in de buurt voor als ik heel de dag werk. Toch hoor ik alleen maar negativiteit over werken en een hond. Daardoor twijfel ik enorm. Nu lees ik jouw verhaal en denk ik, het kan wel. Hoe ga jij om met oordelen v buiten af?

Janneke -

Sinds anderhalf jaar heb ik een Franse Bulldog; Pebbles. Ik ben pas gaan kijken naar een hondje toen ik wist dat deze mee mocht naar kantoor. Echter moest ze hier wel in een aparte ruimte. Op zich ging dit prima, maar nu ze volwassen aan het worden is merkte ik toch wat ongewenst gedrag wat voornamelijk door stress wordt veroorzaakt. Inmiddels ga ik dus ook tijdens de lunchpauze naar buiten met d’r en zet Pebbles na die wandeling thuis af. Daar is ze een stuk relaxter dan op m’n werk. Mooie bijkomstigheid is dat ik een geweldige buurvrouw heb die haar in de middag drie dagen in de week lekker meeneemt naar het bos, waardoor ze dus eigenlijk maar twee middagen een paar uur alleen thuis is. Zo gaat het voor mij helemaal prima!

mara -

Hi Janneke,

Bedankt voor je reactie! Wat fijn dat je het allemaal zo goed hebt kunnen regelen 🙂 Als ik het zo lees heeft Pebbles het prima voor elkaar bij jou.

Liefs,
Mara

Reageer ook