fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara valt in een Covid-risicogroep. Dit doet zij om te voorkomen dat ze ernstig ziek wordt (+KORTINGSCODE!)

Piepend en hoestend lag ik als jong meisje in mijn bedje. Ik was een jaar of acht, toen ik steeds vaker moeite kreeg met ademhalen. Mijn moeder probeerde allerlei dingen om mij vrijer te laten ademen, maar niks werkte. Bij de huisarts bleek al vrij snel dat ik astmatisch reageer op verschillende triggers, zoals huisstofmijt, boom- en graspollen, schimmels en stof. Ik kreeg medicatie voor dagelijks gebruik en medicatie voor momenten dat ik een benauwdheidsaanval heb. Niet leuk om als jong meisje twee keer per dag medicijnen te moeten gebruiken, maar voor mij was het al snel de normaalste zaak van de wereld. Door mijn astma val ik in een Covid-risicogroep en doe ik er alles aan om niet ernstig ziek te worden. 

Elke dag medicatie

Zo normaal als het voor iedereen is om elke ochtend en avond je tanden te poetsen, zo gewend ben ik aan het gebruiken van mijn inhalers. Doe ik dat niet? Dan merk ik binnen enkele dagen dat ik moeite krijg met ademhalen. Mijn longen reageren zeer heftig op bepaalde prikkels en zonder medicatie krijg ik het zeer benauwd. Ik heb dan direct medicatie nodig voor het acuut tegengaan van de benauwdheid. Ook als ik mijn medicatie trouw gebruik, kan het soms voorkomen dat ik een astma aanval krijg. Ook dan gebruik ik medicatie die mij direct meer lucht geeft.

Triggers vermijden

Moeilijk kunnen ademhalen is eng en geeft veel stress. Heb je het nog nooit ervaren? Probeer dan eens door een rietje te ademen. Zo merk je hoe het voelt als je geen lucht krijgt. Vervelend he? Iemand met astma (of een andere longziekte) kan niet zomaar ‘het rietje wegleggen’. Veel mensen houden hier hun hele leven last van!  Er zijn veel dingen die ik doe om zo’n vervelende astma-aanval te voorkomen. Ten eerste weet ik wat mijn triggers zijn. Zo zorg ik ervoor dat mijn huis altijd goed schoon is, hebben we harde vloeren, rook ik niet en gebruik ik extra medicatie tijdens het hooikoortsseizoen. Door deze triggers te vermijden of voor te zijn, neemt de kans op een aanval flink af! Daarnaast gebruik ik tweemaal daags mijn medicatie (een ontstekingsremmer en luchtwegverwijder). Verder probeer ik voldoende te bewegen en gezond te eten.

Covid-risicogroep

Als ik ziek ben, heb ik eigenlijk altijd meer last van mijn astma. Om deze reden krijg ik jaarlijks de griepprik! Heel fijn dat deze er is, want een ‘simpele’ griep kan bij mij zorgen voor heftige benauwdheid. Ik val door mijn astma ook in een Covid-risicogroep. Heel eerlijk: ik durf er niet eens over na te denken wat mijn lichaam zal doen als ik het coronavirus krijg! Ik pas goed op en houd me streng aan de coronamaatregelen. Zelfs mijn moeder Sandra heb ik al maanden niet geknuffeld. Natuurlijk om haar te beschermen, maar ook zeker om mezelf te beschermen! Ook gebruik ik extra vitamine D. Enkele studies laten zien dat er een verband is tussen vitamine D en luchtweginfecties. Daarnaast is het in de wintermaanden sowieso verstandig om extra vitamine D te gebruiken!

Vloeibare omega 3

Om een eventuele corona-besmetting te voorkomen of goed door te komen, is het belangrijk om een sterk immuunsysteem te hebben. Hierbij zijn gezonde voeding, voldoende beweging en genoeg slaap heel erg belangrijk. Ter aanvulling hierop gebruik ik dagelijks de levertraan van Möller’s. Deze vloeibare omega 3 bevat naast goede vetzuren ook vitamine A, D en E. Omega 3 is belangrijk voor het hart en de bloeddruk. Vitamine A is van belang voor de groei, huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.

Covid-risicogroep

Belangrijke vitaminen

Vitamine D is essentieel om calcium uit de voeding op te nemen en is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Ook speelt vitamine D een rol bij een goede werking van het immuunsysteem en de spieren. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt de bloedvaten, organen, weefsel, ogen en cellen. Ook is het van belang bij het regelen van de stofwisseling in een cel.

Lekkere smaken

Laat het woord ‘levertraan’ je overigens niet afschrikken! De dranken van Möller’s smaken juist erg lekker, naar Citroen of Tutti Frutti bijvoorbeeld. Liever een neutrale smaak? Ga dan voor de smaak Naturel. Je kunt het drankje ook ergens doorheen gebruiken. Zowel mijn man als de kinderen drinken het door hun smoothie!

Covid-risicogroep

Aanvulling op gezonde levensstijl

Het gebruik van een supplement is altijd een aanvulling op gezonde voeding en beweging. Ik vind het vooral een heel fijn idee dat ik er op mijn manier alles aan doe om een corona-besmetting te voorkomen. Loop ik het virus toch op? Dan hoop ik dat mijn lichaam zo fit is, dat het mild verloopt. Met mijn astma is er helaas altijd de kans dat het verloop ernstig is, dus doe ik er alles binnen mijn macht om dat te voorkomen.

Kortingscode

Wij mogen jullie een dikke kortingscode van 25 procent voor Möller’s Omega-3 geven! Zo kunnen jullie het allemaal met korting gebruiken én lekker aan de weerstand en een gezond immuunsysteem werken.

KORTINGSCODE: DAMESPRAATJES25

De code is geldig t/m 15-01-2021. De kortingscode is niet geldig in combinatie met andere acties/aanbiedingen.

Praat mee

Wat doe jij allemaal om te zorgen dat je gezond blijft in deze gekke tijd? Ben jij ook bewuster op je voeding, beweging en slaap gaan letten? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook