fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara test nieuwe verantwoorde snoepjes: Goody Good Stuff

Toen ik tweeëntwintig jaar geleden het levenslicht zag, zijn mijn ouders direct begonnen met een vegetarische opvoeding. Vanaf het moment dat de moedermelk werd ingeruild voor groenteprakjes en babymaaltjes hebben mijn ouders mij geen hap vlees gevoerd. Niet alleen omdat ze het mij niet wilden geven, maar ook omdat ze toen zelf al tien jaar vegetarisch aten. Iets wat voor die tijd hoogst ongebruikelijk was en regelmatig in een vragenvuur of zelfs kritiek uitmondde.

Als baby was vegetarisch zijn niet moeilijk. Heerlijk happen naar alles wat mama me gaf, dat was voor yours truly zeker geen probleem! Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld dat er nooit vlees, kip en vis werd gegeten. Pas vanaf het moment dat ik naar de basisschool ging, kwam daar verandering in. Hoewel ik weinig moeite had met het eten van boterhammen met pindakaas in plaats van grillworst, had ik wel moeite met wat anders: snoepjes.

Want, zoals steeds meer mensen weten, bevat veel snoep gelatine. En aangezien gelatine onder andere wordt bereid met dierlijk bindweefsel, mocht ik het als kleine vegapeuter natuurlijk niet opeten. Tja, hoe leg je een kind dat nou eens uit? Nou, met moeite dus. Ondanks het feit dat ik wist dat de snoepjes in de vrolijke uitdeelzakjes ook gewoon deels van Clara de koe waren gemaakt, kon ik het als kind niet weerstaan. Steeds vaker accepteerde ik snoepjes die ik eigenlijk niet mocht eten, maar mijn ouders erover vertellen? Nee hoor, dat durfde ik niet!

Natuurlijk kwamen mijn ouders er uiteindelijk achter dat ik de snoepjes gewoon at. Ze hebben er nooit een probleem van gemaakt, zij begrepen ook wel dat de innerlijke strijd tussen een vegapeuter en het ‘foute’ snoepje uiteindelijk gewonnen zou worden door de grootste kracht: het snoep.

Tegenwoordig eet ik zo’n 3 dagen per week vegetarisch. Het eten van vlees en vis vind ik gewoon te lekker en wil het niet helemaal aan me voorbij laten gaan. Wel probeer ik zoveel mogelijk vegetarisch te eten! Niet alleen omdat het veel beter voor het milieu en je gezondheid is, maar ook omdat het ergens toch nog wel een beetje in me zit. Zo ga ik nog graag opzoek naar lekkere vegetarische eethuisjes, gerechten en vleesvervangers. In deze zoektocht kwam ik wat leuks tegen: Goody Good Stuff, een nieuw snoepmerk. En dit merk heeft niet zomaar snoepjes, het zijn snoepjes die kleine Mara ook erg leuk had gevonden. Ze zijn namelijk glutenvrij, lactosevrij, gelatinevrij, notenvrij en gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Daarnaast is het ook halal en kosjer. Nu wordt trakteren in de klas of lekker snoepen op de bank een stuk verantwoorder! 

Smaken

Er zijn zes verschillende soorten Goody Good Stuff snoep:

  • Sour mix & match: zacht en zuur
  • Koala Gummy Bears: zacht en zoet
  • Cola Breeze: zacht met colasmaak
  • Summer Peaches: zacht met perziksmaak
  • Cheery Cherries: zacht met kersensmaak
  • Uitdeelzakjes met Koala Gummy Bears of Cola Breeze

Mijn favorieten zijn de Cola Breeze (cola snoep is altijd al één van mijn favorieten geweest) en Koala Gummy Bears (lekker, maar ook grotendeels doordat koala’s mijn lievelingsdieren zijn).

Goody Good Stuff is gewoon verkrijgbaar in het snoepschap van de grote supermarkten.

Moet jij met het uitzoeken van traktaties ook goed opletten of alle kinderen het wel kunnen eten? Lijkt Goody Good Stuff jou ook een goede oplossing hiervoor? Laat het ons weten.

Tip: Volg Goody Good Stuff ook op Facebook voor lekkere en verantwoorde snoepideetjes

Mara
Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

Reageer ook