fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara neemt je één dag mee in haar leven als Gooische bakfietsmoeder

Toen ik zwanger van ons eerste kindje was en wij iemand op een elektrische bakfiets door Amsterdam zagen racen, wisten we het meteen: wij worden bakfietsouders. Nog voor de bevalling bestelden we een Urban Arrow Family en daar hebben we nog geen dag spijt van gehad. Inmiddels zijn we zeven jaar verder, hebben we twee naar schoolgaande kids en wonen we niet meer in Amsterdam, maar in het Gooi. Ook hier gebruiken we de bakfiets iedere dag en nog steeds met hetzelfde plezier als zeven jaar geleden. De kids willen steeds vaker zelf fietsen, maar dat betekent niet dat we de bakfiets minder gebruiken. Ik neem je graag een dagje mee in mijn leven als Gooische bakfietsmoeder! 

8:15 uur

Tijd om naar school te gaan! De kids laad ik in de bakfiets en snel fietsen we richting school. Ik vind dit altijd een heel gezellig moment samen. We praten over wat ze die dag op school gaan doen en of ze tussen de middag nog een speelafspraakje willen maken.

8:30 uur

De kids zitten in de klas en ik heb nog even staan kletsen op het schoolplein. Tijd om boodschappen te doen. De bakfiets parkeer ik voor de supermarkt en laad hem vol met zware tassen. De Urban Arrow Family heeft een maximale voorlaadcapaciteit van 125 kilo. Dat zijn heel wat boodschappen!

10:00 uur

Ik ga naar het zwembad om baantjes te trekken. Meestal loop ik hard op woensdag, maar om mijn trainingen afwisselend en leuk te houden, ga ik soms zwemmen. Ik mik mijn zwemtas in de Urban Arrow bakfiets en ga richting het zwembad. Hoe cool deze speciale parkeerplaats voor bakfietsen? Fijn dat steeds meer bedrijven en locaties het belang van een goede parkeerplek voor bakfietsen inziet. Elke bakfiets is één auto minder de weg op!

14:45 uur

De kids ophalen! Helena heeft vanmiddag zwemles en Sophia speelt bij een vriendinnetje. In totaal kan ik vier kinderen meenemen: drie in de bak (wij hebben een extra bankje) en één achterop. Dankzij de elektrische aandrijving gaat dat moeiteloos.

20:00 uur

De kids liggen op bed en mijn man en ik gaan samen een hapje eten. Hoe romantisch; hij fietsen en ik in de bak. Dit doen we al jaren als we samen op date-night gaan en hier in Bussum zie ik veel stellen hetzelfde doen. In Amsterdam moeten toeristen hier altijd onwijs om lachen en maakten zelfs foto’s. In Bussum is dat minder, maar het leuke gevoel blijft.

Financieel voordelig

Kortom: je ziet hoe veelzijdig de Urban Arrow Family is. Toen ik in 2017 voor het eerst de prijs hoorde, moest ik even slikken. Maar nu ik weet dat het écht een alternatief is voor de auto, vind ik het reuze meevallen. Bovendien heb je geen parkeerkosten, betaal je geen wegenbelasting en hoef je niet te tanken. Wij hebben hem al een paar keer terugverdiend.

Bekijk onze reel

Wil je de onze reel zien? Bekijk hem hier!

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Joris -

“Fijn dat steeds meer bedrijven en locaties het belang van een goede parkeerplek voor bakfietsen inziet. Elke bakfiets is één auto minder de weg op!”. Dat is één kant van het verhaal. De andere kant: elke bakfiets-parkeerplek is 3 minder plekken voor normale fietsen…

Anna -

Misschien is het verstandig om de kinderen die in de bak zitten te voorzien van een helm. Kan een hoop narigheid voorkomen als het mis gaat.

mara -

Beste Simon,

Dank voor je reactie en onwijs leuk dat je Damespraatjes weet te vinden 🙂

Wij zijn erg transparant over onze samenwerkingen. Zoals ook bij dit artikel. Ik fiets al sinds 2017 Urban Arrow en ben daar (net als de meeste Urban Arrow rijders) heel blij mee en trots op. Geen ‘reclamemaakster voor een of andere bakfiets’ dus.

Met warme groet,
Mara

simon de weerd -

‘Mara neemt je een dag mee in haar leven als reclamemaakster voor een of andere bakfiets’. Zet dan gewoon ‘advertorial’ er boven.

Reageer ook