fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara neemt haar moeder mee naar kantoor voor Bring your Parents to Work Day

Wat zou jij ervan vinden als jouw ouders ineens op kantoor verschijnen? Samen bijpraten bij het koffiezetapparaat, het weekend nabespreken tijdens de lunch en heftig discusseren over die nieuwe strategie… Ik ken heel wat mensen die er niet aan moeten denken om samen te werken met hun moeder of vader! Donderdag 5 november is het Bring Your Parents to Work Day en ik neem mijn moeder zeker  mee naar kantoor! Doe jij ook mee?

Ik moet toegeven, mijn moeder en ik werken bijna elke dag samen. Dus dat ik haar vrijdag mee naar werk neem is eigenlijk heel normaal. Toch is het leuk om eens stil te staan bij onze samenwerking en in te gaan op vragen die ik hier altijd over krijg.

“Hebben jullie niet de hele tijd ruzie?”

Haha, nee! We hebben bijna nooit ruzie. Een paar jaar geleden was dit wel anders. We werkten samen bij mijn moeder thuis en hadden nog geen optimale taakverdeling gevonden. Hierdoor zaten we constant in elkaars vaarwater en hadden alle vrijheid om hier lekker over uit ons dak te gaan. Een eettafel thuis is tenslotte een betere plek om te ruziën dan in een vol kantoor. Momenteel hebben we de taken een stuk beter verdeeld en hebben hierdoor eigenlijk nooit meer ruzie. Zij heeft haar taken, ik de mijne. Ook werken we nu op een kantoor met heel veel andere mensen om ons heen. Ruzie maken is dan ook een echte no go.

“Vind je het niet vervelend om je moeder zo vaak te zien?”

Deze vraag wordt me door heel veel mensen gesteld. Nee, ik vind het helemaal niet vervelend om mijn moeder vaak te zien. Ze is super lief, we kunnen uren kletsen en ik kan haar bijna alles vertellen. Ik woon natuurlijk ook niet meer bij haar in huis, dus ik zie haar echt niet 24 uur per dag. Als dit wel zo zou zijn mocht je me de vraag opnieuw stellen… Haha!

“Wat vind je het leukste aan samenwerken?”

Er is eigenlijk niks wat ik niet leuk vind. Maar het leukste aan het samenwerken met mijn moeder is toch wel dat we (bijna) alles met elkaar kunnen bespreken. Doordat je bij je moeder écht jezelf kan zijn, kan je toch makkelijker eerlijk zijn dan bij een collega waarvan je niet goed weet hoe ze zal reageren. Wat verder heel leuk is, is dat we allebei gek zijn op gezelligheid. We gaan dan ook graag buiten de deur lunchen of ergens een biertje drinken op vrijdagmiddag.

“Hebben jullie het in jullie vrije tijd alleen over werk of ook over andere dingen?”

Dat verschilt heel erg. Als we met z’ tweeën zijn gaat het wel vaak over werk. Maar ik moet hier wel bijzeggen dat wij natuurlijk heel leuk werk hebben en vaak over dingen uit onze vrije tijd schrijven. Als wij samen in een kroegje over werk praten zijn het altijd leuke onderwerpen, het gaat zelden over de harde cijfertjes. Wanneer we met andere mensen op stap zijn, familie of vrienden bijvoorbeeld, praten we er een stuk minder over.

“Kan je het andere mensen aanraden?”

Dat ligt echt heel aan de persoon. Ik vind het zowel met mijn vader als met mijn moeder prettig samenwerken, maar dit komt ook wel doordat we het al lang doen en het heel gezellig vinden. Het moet vooral uit plezier en een gezamenlijke interesse komen en zeker niet omdat het moet. Ik hoor weleens over mensen die het bedrijf van hun vader of moeder MOETEN overnemen later, dan kan ik me voorstellen dat de sfeer heel anders is.

Toch kan ik je aanraden om (één van) je ouders vrijdag mee te nemen naar kantoor. Probeer écht samen te werken en te leren van de kwaliteiten van je ouders. Je kunt een stuk meer van elkaar leren dan je in de eerste instantie zou denken.

Happy Bring your Parents to Work Day!

San en Mara

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook