fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara leest: Samen in balans

Voordat ik zelf een hond had, kon ik me mateloos ergeren aan mensen met slecht opgevoede honden. Blaffen, grommen en niet naast hun baas blijven lopen… Het kon toch niet zo moeilijk zijn om je hond zich te laten gedragen? Voor sommige mensen blijkbaar wel. Nu ik zelf een hond heb weet ik dat het niet altijd zo makkelijk is. Soms heel moeilijk zelfs! Ik besloot me eens wat verder te verdiepen in het gedrag van honden, de relatie met de mens en goede ‘opvoed’ technieken. Ik kwam uit bij het boek van Anniek Winters: Samen in balans.

Anniek Winters is een hondengedragsdeskundige. Aangezien het me niet heel haalbaar lijkt om Cesar Millan speciaal voor mij naar Amsterdam te halen, leek het me praktischer om haar boek in huis te halen. Anniek is bij Cesar in de leer geweest, dus dat zit vast helemaal goed.

In ‘Samen in balans’ leert Anniek je anders over je hond te denken en anders met hem om te gaan. Ze laat zien hoe je dingen kunt veranderen en hoe je door kleine aanpassingen het gedrag van je hond kan veranderen. Je bent niet alleen bezig met je hond, maar ook met jezelf. Het gedrag van je hond is onlosmakelijk verbonden met je eigen energie.

Anniek winters

In het boek wordt onder andere aandacht besteed aan hondenpsychologie, de behoeften van je hond, zijn emoties, jouw rol als leider en tips bij veelvoorkomende problemen.

Ik heb heel veel geleerd van dit boek! Het was zo fijn om eens wat adviezen te krijgen van iemand die er gewoon echt veel vanaf weet. Mijn hondje Lola was al een heel fijn diertje, maar door dit boek hebben we onze band nog sterker gemaakt. Het is voor ons allebei fijner dat ik haar gedrag en behoeftes beter begrijp. Samen in balans is een aanrader voor elke hondeneigenaar!

Samen in balans kost € 17,95 en is onder andere verkrijgbaar op Bol.com.

Lola

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook