fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara leest Pruimen op Sap en leert alles over ons erotisch-ABC

Neuken, klaarkomen, clitoris, ezelneuker en tieten. Allemaal woorden waar helemaal niks mis mee is, maar waarvan er toch wordt verwacht dat je ze niet te hard door de kantoortuin schreeuwt. Het zijn woorden met een erotische lading en worden daarom niet geschikt gevonden voor ‘dagelijks gebruik’. Jammer als je het mij vraagt, want sinds wanneer is seks of hierover praten verkeerd?

Gelukkig is het niet verkeerd en er mag dan ook best wat meer over gepraat worden. Ons ABC van de erotiek is hoogst interessant en daarom schreef taalhistoricus en journalist Ewoud Sanders er een boek over: Pruimen op sap. En ik heb hem in mijn bezit! Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder.

Pruimen op sap 3

Seksplaatjes

Als ik het boek opensla, word ik meteen blij. De binnenkant van het boek staat vol met seksplaatjes. Geen foto’s van pornosterren en screenshots uit de laatste erotische films, maar illustraties van termen die later in het ABC gaan terugkomen. Ik spot mythische figuren die liefde bedrijven, een voluptueuze vrouw die sensueel poseert en twee matrozen die innig zoenen. Het maakt nieuwsgierig. Wat zouden deze illustraties betekenen?

Pruimen op sap 2

Geen plat seks-ABC

Wat me opvalt wanneer ik verder blader in het boek, is dat dit niet het eerste, beste platte seks-ABC is. Hoewel iedere in het boek genoemde term wordt uitgelegd, gaat het niet slechts om de definitie van het woord. In tegendeel, in Pruimen op sap weet Sanders seks naar een bijna intellectueel niveau te tillen. Vrouwen op Sap leert je verhalen, anekdotes en historische feiten over het minst geaccepteerde stukje taal van de Nederlandse vocabulaire: seks.

Aanrader

Wat mij betreft is dit boek een aanrader voor zowel mannen als vrouwen die méér dan alleen wat geile woorden willen leren. Pruimen op sap brengt verdieping in een onderwerp wat zo plat is geworden, dat we het elkaar kwalijk nemen als we erover praten. Lees dit boek en begin dan nogmaals een gesprek over seks. Ik weet zeker dat de hele kantoortuin het wil horen.

Titel Pruimen op Sap (Uitgeverij Xander)
Auteur Ewoud Sanders
Illustraties Olivia Ettema
Prijs € 19,99
Verkrijgbaar bij bol. com

Koop bij bol.com

Reageer ook