fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara laat zich een kortpittig kapsel aanmeten

Als je mij zou vragen wat ik het mooiste aan mezelf vind, zou ik je vertellen dat dit mijn haar is. Ik heb al sinds ik een jaar of 13 ben heel lang  blond haar en moet zeggen dat het iets is waar ik altijd zelfverzekerd over ben geweest. Niet alleen ik vond het mooi, ook de mensen in mijn omgeving begonnen regelmatig over de dikte, lengte en kleur van mijn lokken. Niks aan veranderen, zou je zeggen. Maar ik deed het tegenovergestelde: gisteren liet ik mijn haar kort knippen. 

Toen ik tegen mijn ‘haarfans’ vertelde dat ik van plan was mijn haar kort te knippen, ben ik meerdere malen voor gek verklaard. “Maar het is zo mooi en lang!” en “ik zou een moord doen voor zo’n bos” vlogen me om de oren. En toch, ondanks de twijfels vanuit vele hoeken (inclusief mezelf), besloot ik het roer om te gooien. Ik wil een kortpittig kapsel.

Met knikkende knieën loop ik naar Janel de kapster beneden in ons kantoorpand. “Ben je er klaar voor?” vraag ik haar alsof zij degene is die de make-over van haar leven moet ondergaan. Ze zegt dat ik in de stoel mag plaatsnemen en dat ze gaat beginnen. Dat ik het allemaal wel spannend vond, merkte Janel ook. Met koffie, een rustig muziekje en een gezellig praatje probeert ze me tot rust te brengen en dat lukt haar aardig. Gelukkig ken ik Janel redelijk en zie ik haar altijd de mooiste creaties maken. Het vertrouwen wat ik in haar heb zorgt ervoor dat ik uiteindelijk vrij relaxt in de stoel zit en zeker 20 centimeter van mijn haar laat afknippen.

Toen het er eenmaal opzat en ik in de spiegel mocht kijken, slaakte ik een zucht van verlichting. Wat is het mooi geworden! Oké, ik moet toegeven; echt kortpittig is mijn kapsel niet geworden. Het is een lange bob-lijn die tot mijn schouders valt, maar voor mij is dat toch echt heel kort. Wat voelt dit fijn en licht aan… En ook het idee dat ik ’s ochtends niet meer drie kwartier (ja echt) nodig heb om mijn haar te doen, geeft me een instant gevoel van ontspanning. Wanneer tot slot ook mijn collega’s, familie en vrienden zeggen dat het mooi is geworden kan mijn dag niet meer stuk. Verandering voelt goed, ook als je misschien eerst dacht dat alles goed was zoals het was.

Lieve Janel, bedankt voor het geweldige knipwerk, maar vooral: bedankt dat je mij zo op mijn gemak hebt gesteld dat ik mede hierdoor de stap durfde te nemen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook