fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara koopt een gepersonaliseerde agenda (en stopt hem vol met foto’s van haar dochter)

“Gebruik jij nog een papieren agenda?” vraagt een vriendin vol verbazing als ze mij mijn agenda uit mijn tas ziet pakken. “Waarom zet je het niet gewoon in je telefoon?!” Ik snap haar vraag. Ook ik stelde hem mezelf een aantal jaar geleden en probeerde mijn agenda een paar weken lang digitaal bij te houden. Dat resulteerde in een heleboel vergeten en een gebrek aan overzicht in mijn leven. Een papieren agenda, met veel overzicht en mogelijkheden tot het snel kunnen opschrijven van notities is voor mij nog steeds de meest prettige manier van alles bijhouden. 

Een gepersonaliseerde agenda

Tot nu toe gebruikte ik vaak de agenda’s van de Hema. Ze zijn betaalbaar, doen wat ze moet doen en voor mij dus een goede keuze. Wat ik wel jammer vind, is dat ze vaak erg saai en onpersoonlijk zijn. Reden genoeg om eens wat anders te proberen: een gepersonaliseerde agenda 🙂

Mijn trots

Welke foto’s ik in mijn agenda plaats, is een makkelijke keuze. Mijn dochter Sophia is mijn grote trots (vast herkenbaar voor alle moeders die meelezen) en ik kan de hele dag wel naar haar kijken. Op kantoor pak ik dan ook vaak even mijn telefoon erbij en ik scroll door al mijn favoriete kiekjes van het kleintje. Niet zo goed voor de productiviteit, wel voor mijn gemoedstoestand!

Mijn agenda-eisen

Een agenda met foto’s van haar leek mij dus een goed plan. Zo zie ik bij het maken van elke afspraak haar stralende gezichtje en dat maakt het werken toch een heel stuk aangenamer. Wel heb ik een aantal agenda-eisen, zo wil ik graag een week in één oogopslag kunnen zien, vind ik een ringband heel prettig werken en mag hij niet te groot zijn. Ik heb hem tenslotte altijd bij me.

2

Alles gedrukt

Ik ging voor een foto agenda van Smartphoto. Deze voldoet aan al mijn eisen én ze drukken er ook meteen je foto’s in af. Heel prettig, want zo hoef je niet zelf alles te printen en op het juiste formaat in de agenda te plakken. Ik vond dit heel handig.

Zelf ontwerpen

De foto agenda is verkrijgbaar in verschillende designs en je kan zelf kiezen in welke maand je hem in laat gaan. Ook dit is fijn, want zo hoef je niet persé in januari een nieuwe te kopen. De agenda wordt beschermd met een plastic voor- en achterkaft en bevat een handige bladwijzer, zodat je hem snel op de huidige week kunt openslaan.

3

Nog meer laten maken?

Mijn foto agenda bevat nu vooral foto’s van Sophia en een paar van Ward. Zoals je misschien wel weet, ben ik in mei uitgerekend van ons tweede kindje. Zij komt nu helemaal niet in deze agenda voor, dus wellicht dat ik in mei een nieuwe bestel, waar ik ook foto’s van haar in plaats. De agenda’s kosten € 16,95 en daar hoef je dat dus niet voor te laten. Ook zag ik dat Smartphoto een familieplanner heeft, dus dat is ook altijd nog een leuk idee. Voor nu ga ik in ieder geval enorm genieten van mijn ‘Sophia agenda’. En ik weet zeker dat ook Sandra (mijn collega/moeder/oma van Sophia) er dagelijks van mee gaat genieten.

Met welke foto’s zou jij je agenda willen vullen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook